Akbank Genel Müdürü Binbaşgil:

Akbank Genel Müdürü Binbaşgil: -Türkiyenin rotası 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almak -Bu vizyonu ele ele vererek, tüm illerimizin ve ilçelerimizin katkısıyla gerçekleştirebiliriz (Fotoğra


SAKARYA (A.A) - Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Türkiyenin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomi arasına girmeyi hedeflediğini ve bu hedefin tüm il ve ilçelerin katkısıyla gerçekleşebileceğini söyledi.
     Akbank tarafından düzenlenen Sizin İçin Buluşmalar programının 18incisi Sakaryada düzenlendi.
     Programda konuşan Binbaşgil, Sakarya ve çevre illerinden çok sayıda sanayici, işadamı ve yöneticiyi bu tür programlarla bilgilendirdiklerini anlattı.
     Türkiyenin, dünya ekonomisinde bulunduğu yerin üstünde bir potansiyele sahip olduğuna işaret eden Binbaşgil, Türkiyenin özellikle yüksek mali disiplin, düşük borçluluk oranları ve sağlam bankacılık sektörüyle diğer birçok gelişmiş ülkeden ayrıldığını dile getirdi.
     Türkiyenin şu anda dünyanın 18, Avrupanın ise 8inci en büyük ekonomisine sahip olduğuna vurgu yapan Binbaşgil, Türkiyenin rotası 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almak. Ancak bu vizyonu ele ele vererek, tüm illerimizin ve ilçelerimizin katkısıyla gerçekleştirebiliriz. Bu amaca daha hızlı ulaşmak için illerimizin ve ilçelerimizin rekabetçiliğini, sanayileşme oranını, üretim, istihdam ve ihracat potansiyellerini daha da artırmalıyız dedi.
    
     -Türkiyenin büyümesine katkıya hazırız
    
     Binbaşgil, Sakaryanın en yüksek ihracat hacmine sahip ilk 10 il arasında bulunduğuna dikkati çekerek, şehrin sanayinin yanı sıra tarım ve hayvancılıkta da önemli bir konuma sahip olduğunu aktardı.
     Akbank olarak Sakarya gibi Türkiyenin de büyümesine katkıda bulunmaya hazır olduklarını vurgulayan Binbaşgil, şunları söyledi:
     Eylül itibarıyla Sakaryadaki kredi hacmimiz yaklaşık 700 milyon liraya, mevduat toplamımız yaklaşık 322 milyon liraya ulaştı. Sakaryanın dış ticaret işlemlerindeki pazar payımız da yüzde 8ler civarında seyrediyor. Ancak Akbank olarak Sakaryanın daha da büyümesi için desteğimizi artırmak istiyoruz. Sakaryadaki 140 bine yakın müşterimize Batı Karadeniz Bölge Müdürlüğü, 11 şube ve 150 civarındaki Akbanklı ile hizmet veriyoruz. Kalıcı liderlik yolunda çalışmalarını daha da hızlandıran Akbank Sakaryaya yatırım yapmaya devam edecek.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Akbank Genel Müdürü Binbaşgil: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER