Akçakalede, hasım aileler barıştırıldı

Akçakalede, hasım aileler barıştırıldı -İlçede 1 kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından 2 aile arasında yaşanan husumet barış yemeğiyle sonlandırıldı -Vali Güvenç: Allah diğer tüm kan davalarının da böyle güzel bir barışla s


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfanın Akçakale ilçesinde yaklaşık 3 ay önce 1 kişinin öldüğü olayın ardından 2 aile arasında yaşanan husumet, barış yemeğiyle sonlandırıldı.
     Yaklaşık 3 ay önce yaşanan olayın ardından iki ailenin büyükleriyle görüşen eski Şanlıurfa Milletvekili Faruk Bayrak ve ilçenin ileri gelenleri, tarafları barışmaları konusunda ikna etti.
     Akçakale Belediyesi Taziye Evinde bir araya getirilen Başak ve Yakan aileleri, aralarındaki husumete son verdiklerini belirtip, kucaklaştı. Kuran-ı Kerim okunmasının ardından birlikte dua eden taraflar, daha sonra aynı sofrada barış yemeği yedi.
     Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, burada yaptığı konuşmada, güzel bir iş için bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, konunun birkaç aydır kendilerini meşgul ettiğini söyledi.
     Benzer olayların bu şekilde barışla sonlandırılması temennisinde bulunan Vali Güvenç, şunları kaydetti:
     Maalesef bölgemizde, inancımızda, kültürümüzde ve geleneğimizde yeri olmayan bu kan davası olayları hala sürüyor. Bunu inşallah bu topraklardan sileceğiz. Hep beraber el birliğiyle gençlerimizin çocuklarımızı geleceğini kurtarma adına, genç yaşta onları toprağa vermeme adına, inancımız adına, bu yanlıştan sizleri kurtarmakta kararlıyız. Allah diğer tüm kan davalarının da böyle güzel bir barışla sonlandırmasını bize nasip etsin.
     Barış yemeğine, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İlçe Kaymakamı Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Abdulhekim Ayhan ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
     Akçakalede Başak ve Yakan ailelerinin fertleri arasında yaklaşık 3 ay önce tartışma çıkmış, olayda kaza kurşunuyla yaralanan Mehmet Başak, kaldırıldığı hastanede ölmüştü.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü - Yasin Dikme / Rauf Maltaş / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Akçakalede, hasım aileler barıştırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER