Akçakaleye top mermisinin düşmesi

Akçakaleye top mermisinin düşmesi -Türk Kızılayı Genel Müdürü Ömer Taşlı: -Akçakale halkına 10 kişilik bir ekiple psikososyal destek vereceğiz


ŞANLIURFA (A.A) - Türk Kızılayı Genel Müdürü Ömer Taşlı, Suriyenin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde yaşanan çatışmalardan etkilenen Akçakale halkına 10 kişilik bir ekiple psikososyal destek vereceklerini söyledi.
     Taşlı, top mermisinin isabet ettiği Akçakalede incelemelerde bulunduktan sonra AA muhabirinin sorularını cevapladı.
     Suriyede yaşanan olayların gün geçtikçe büyüyerek, bölgedeki insani krizi arttırdığı ve bu ülke vatandaşlarının başta Türkiye olmak üzere Lübnan, Ürdün ve Iraka göç ederek hayatlarını devam ettirmeye çalıştığını söyledi.
     Türkiyeye sığınan 100 bine yakın Suriyelinin konteyner kent ve kamplarda misafir edildiğini anımsatan Taşlı, buradaki tüm ihtiyaçların da Türkiye tarafından karşılandığını belirtti.
     Akçakaledeki patlamayı, İslam İşbirliği Teşkilatının Katardaki toplantısına katılmak üzere olduğu sırada duyduğunu ve bu programını iptal ederek bölgeye geldiğini anlatan Taşlı, patlamada yaşamlarını yitiren kişilerin ailelerine taziye ziyaretinde bulunduklarını ifade etti.
     Ömer Taşlı, şunları kaydetti:
     Akçakalelilerin psikososyal desteğe ihtiyaçları var. Bu çerçevede biz bir timi Ankaradan hareket ettiriyoruz. Kızılay psikologları ve sosyal hizmet uzmanlarıyla, gönüllülerimizle beraber. Hem ihtiyaç tespitlerini yapacağız hem onlarla birlikte olacağız. Bu zor günlerinde onları yalnız bırakmayacağız. Çünkü burada Akçakaleliler büyük bir duruş gösteriyor. Suriyeli kardeşlerimizin yaşadıkları insani sıkıntıları karşısında onlara topraklarını, kucaklarını açtılar. Biz de onları yalnız bırakmayacağız, Akçakalelilere destek vereceğiz. Akçakale halkına 10 kişilik bir ekiple psikososyal destek vereceğiz.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Akçakaleye top mermisinin düşmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER