Akçakocada Sivil Dayanışma Platformu toplantısı

Akçakocada Sivil Dayanışma Platformu toplantısı -Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ogan: -Anayasa yapım sürecinde halkın taleplerine dayalı bir anayasa yapılması gerekir


DÜZCE (A.A) - Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan, anayasa yapım sürecinde halkın taleplerine dayalı bir anayasa yapılması gerektiğini söyledi.
     Akçakocada düzenlenen toplantıya ilişkin basın mensuplarına açıklama yapan Ogan, Sivil Toplum Platformu olarak yeni anayasa çalışmalarına katkıda bulunmak istediklerini belirterek, görüş alışverişinde bulunmak amacıyla bir araya geldiklerini bildirdi.
     Toplumda büyük bir beklentinin olduğuna işaret eden Ogan, Bu çerçevede uzlaşma komisyonu çalışıyor fakat uzlaşma komisyonunu oluşturan 13 maddelik yol haritasına uyulmadı. Halka dayalı bir anayasa yapılacak dendi ama hem sivil toplum kuruluşlarından hem üniversitelerden hem de konuyla ilgili diğer yetkili kişilerden alınan görüşler değerlendirmeye alınmadı dedi.
     Ogan, yeni anayasa yapım sürecinde halkın taleplerine dayalı bir anayasa yapılması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Egemenlik hakkı milletin olduğuna göre millet, anayasal süreci, hükümet sistemlerini ve siyasal sistemi belirlemesi gerekir. Ama şu anda halk bu sürecin içinde yok. Dört siyasal parti temsilcisinin pazarlığıyla yeni anayasa yapılmaya çalışılıyor. Bu sağlıklı bir süreç değil. Vatandaşın taleplerinin yer alması gerekiyor. Daha sonra bu verilerin üzerinde bir taslak çalışması gerekiyor. Bu anayasa taslağı, kamuoyunda tasnif edilmesi lazım. Bu tartışmaların sona ermesinin ardından yeni anayasa yazım çalışmalarına geçilmesi gerekiyor. Sağlıklı süreç bu şekilde işler.
     Anayasanın değiştirilmemesi halinde Türkiyenin ilerlemesi söz konusu olamaz diyen Ogan, Türkiyenin kendini yenilemesi gerektiğini söyledi.
     İki gün süren ve basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda, Türkiyenin Demokrasi Perspektifi ve Gelecek Öngörüleri Işığında Demokratikleşme için Somut Adımlar, Türkiyenin Dış Politika Vizyonu ve Gelecek Öngörüleri, Hükümet Sistemleri ve Başkanlık Sistemi konuları ele alındı.
     Toplantıya, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Can, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ergün Yıldırım, bazı AK Parti milletvekilleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Tezel / Onur Orhan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Akçakocada Sivil Dayanışma Platformu toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER