Akçakoca Kaymakamı Pekmez:

Akçakoca Kaymakamı Pekmez: -Akçakocaya sadece turizm şehri olarak bakmamak gerekir, tarım ve fındık sanayisini de ileriye götürmeliyiz


DÜZCE (A.A) - Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez, ilçeye sadece turizm şehri olarak bakmamak gerektiğini belirterek, tarım ve fındık sanayisini ileri götürmeleri gerektiğini söyledi.
     Pekmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akçakocanın turizm potansiyeli yüksek bir şehir olduğunu ifade ederek, turizme yönelik çalışmalara en kısa sürede başlanacağını bildirdi.
     Turizm, Akçakocada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir sektör diyen Pekmez, Her bölge ve ilçe kendine göre turizmde avantajlı bir konuma sahip. Akçakocanın mevcut durumunun daha iyi geliştirilebilmesi için Diğer turizm bölgelerinden nasıl ön plana çıkabilir- Turizmci buraya nasıl çekilebilir- sorularının tespitini yapmak önemli şeklinde konuştu.
     İlçenin İstanbul, Ankara ve Bursa gibi metropol şehirlere yakın olduğuna işaret eden Pekmez, şunları kaydetti:
     Turistler, tatil yapmak için kilometrelerce gitmek zorunda kalmayacak. Akçakocaya sadece turizm şehri olarak bakmamak gerekir. Ülkemizde tarım ve sanayi de gelişti, turizmle beraber tarım ve fındık sanayisini de ileriye götürmeliyiz. Tarımı tek çeşitlilikten kurtarmak gerekiyor. Alternatif ürünler yetiştirerek pazar çeşitliliğini artırmalıyız. Devlette devamlılık esastır. Bu zamana kadar yapılan çalışmaların ardından biz de üzerine elimizden geldiğince bir şeyler koymaya çalışacağız.
    
     Muhabir: İbrahim Tezel / Onur Orhan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Akçakoca Kaymakamı Pekmez: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER