Akçayda Yaza Merhaba şenlikleri başladı

Akçayda Yaza Merhaba şenlikleri başladı


BALIKESİR (A.A) - Türkiyenin tatil ve su cenneti olarak bilinen, Kaz Dağlarının denize uzantısında bulunan Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinde geleneksel hale gelen Yaza Merhaba şenlikleri başladı.
     Akçay Belediyesinin her yıl düzenlediği kuruluş yıldönümü etkinliklerinin 13üncüsü ve geleneksel Yaza Merhaba şenlikleri kapsamında, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.
     Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, şenliğin açılışında, Akçayın mahalle konumunda kalmaktan kurtularak resmen belde kimliğine kavuşmasının 13. yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, Ne gariptir ki, belde oluşumuzun yıl dönümünü kutladığımız bu günlerde, TBMM gündemine gelmek üzere olan Yeni Büyükşehir Yasa Tasarısı nedeniyle, ilçe olmayı çoktan hak etmiş olan bu güzel beldemiz, tekrar mahalleye dönüşme tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor dedi.
     Akçayın, nüfusu ve gelişmişliği bakımından Türkiyenin birçok ilçesinden daha önemli bir konumda bulunduğunu ve tekrar mahalleye dönüşmeyi kesinlikle hak etmediğini dile getiren İnceoğlu, Yeni katılan mahallelerle nüfus olarak Balıkesir ilimize bağlı 18 ilçemizin 8inden daha büyük bir yapıya kavuşmuş olan Akçay, hızla gelişiyor. Sürekli nüfusu 13 bin 308e ulaşmış, yaz nüfusu 100 bini aşan Akçay beldesi, yıllar üren mücadele sonucu halk oylaması yapılarak halk iradesiyle kurulmuş özel bir beldedir diye konuştu.
     Kaymakam Osman Tunç, çevre beldelerin belediye başkanları ve çok sayıda davetlinin katıldığı şenlik açılış töreni, Cumhuriyet Meydanına İzmirin Karşıyaka Belediye Bandosunun mini konseri ve halk oyunları ekibinin folklor gösterileriyle son buldu.
    
     Muhabir : Emrah Elmas
     Yayıncı : Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Akçayda Yaza Merhaba şenlikleri başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER