Akdamar adasında yapılacak ayin

Akdamar adasında yapılacak ayin -Vali Yardımcısı Atay Uslu, Van Gölündeki Akdamar Adasında bulunan Ermeni Kilisesinde bu yıl 3üncüsü yapılacak ayin öncesinde adada incelemelerde bulundu -Gevaş Kaymakamı Güni: -Güvenlik başt


VAN (A.A) - Vali Yardımcısı Atay Uslu, Van Gölündeki Akdamar Adasında bulunan Ermeni Kilisesinde bu yıl 3üncüsü yapılacak ayin öncesinde adada incelemelerde bulundu.
     Akdamar Adasındaki Ermeni Kilisesinde 9 Eylülde yapılacak ayin için hazırlıklar tamamlandı. Yapılan çalışmaları görmek ve eksiklikleri tespit etmek için adada incelemelerde bulunan Vali Yardımcısı Atay Uslu, sabah saatlerinde Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu ve gazeteciler ile deniz otobüsüyle adaya geçti.
     Burada, Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni ve Belediye Başkanı Nazmi Sezer ile değerlendirme toplantısı yapan Uslu, yapılan çalışmaları son kez gözden geçirdi.
     Kaymakam Güni, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yurt dışından ve il dışından gelecek misafirlerin en iyi şekilde ağırlanması ve bir sıkıntı yaşamamaları için gerekli planlamaların yapıldığını söyledi.
     Güvenlik başta olmak üzere misafirlerin konaklanması, otellerden adaya taşınmasında planlamalar yapıldığını anlatan Güni, Adanın her türlü bakımı ve temizliği yapılmış durumda. Bu yılki dini törene de büyük bir katılım bekliyoruz. Otellerimizde yüzde 80 ile 90lara varan bir rezervasyon söz konusu. İlçemiz sınırındaki konaklama ve restoranlarda da rezervasyonlar yapılmış. En az 3 bin misafir bekliyoruz.
    
     Muhabir: Özkan Bilgin / Yahya Öylek
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Akdamar adasında yapılacak ayin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER