Akdeniz Oyunlarına doğru

Akdeniz Oyunlarına doğru -Mersin Valisi Güzeloğlu: -"Mersin, Türkiyenin yer aldığı uluslararası tüm yarışmalar için ilk akla gelecek olan kentlerden biri konumuna gelmiştir"


MERSİN (A.A) - Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Mersin, Türkiyenin yer aldığı uluslararası tüm yarışmalar için ilk akla gelecek olan kentlerden biri konumuna gelmiştir" dedi.
     Güzeloğlu, Mersin Esnaf Odaları Birliği (MESOB) Başkanlar Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, 20 Haziranda başlayacak olan 2013 Akdeniz Oyunlarına 6 bin 500 sporcunun katılacağını ifade etti.
     Oyunlar kapsamında 10 bine yakın sporcu ve yöneticinin Mersinde konaklayacağını belirten Güzeloğlu, şöyle konuştu:
     "600 milyon TLye yakın bir yatırım değeri olan spor altyapısına kavuşan Mersin, tüm sportif branşlarda olimpiyatlara sporcu hazırlama konusunda Türkiyenin 6 kentinden biri olacak. Milli takımlar olimpiyatlara sporcu hazırlama sürecinde en yeni ve gelişmiş spor tesislerimizden dolayı kentimizi tercih edecekler. Burada kamp kuracakları için kentimizdeki sportif etkinliklerin hiç bitmeyecek. Mersin, Türkiyenin yer aldığı uluslararası tüm yarışmalar için ilk akla gelecek olan kentlerden biri konumuna gelmiştir. Akdeniz Oyunları için yapılmış büyük ölçekte bir kapalı spor salonuna sahip olan Mersin, Avrupa ve dünya basketbol şampiyonasına çok rahatlıkla ev sahipliği yapacak konuma gelmiş demektir. Bunların yanı sıra iklim erişim ve ulaşım altyapımız da en büyük avantajlarımızdır. Bu nedenle sıklıkla yerli ve yabancı sporcularımızı Mersinde ağırlayacağız."
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Akdeniz Oyunlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER