AKDF üye dernekler için akreditasyon eğitimi

AKDF üye dernekler için akreditasyon eğitimi düzenledi -AKDF Yönetim Kurulu Başkanı Demirel: Bundan sonraki saha çalışmalarında sadece akredite olmuş ekiplerimizi kullanacağız


EDİRNE (A.A) - Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu (AKDF) tarafından üye dernekler için akreditasyon eğitimi düzenlendi.
     Federasyonun Yalovadaki merkezinde 6-7 Ekim tarihlerinde düzenlenen eğitime, federasyon üyesi arama kurtarma dernekleri katıldı.
     İlk gün üyelere lojistik, temel yapı bilgisi, enkazda iş makinesi kullanımı, patlayıcı gazlar konularında teorik eğitim verildi. Eğitimin ikinci gününde ise yapılan deprem tatbikatında enkazdan yaralı kurtarma çalışması uygulamalı olarak yapıldı.
     Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinin de (UMKE) destek verdiği tatbikata katılan üyelere akreditasyon belgesi verildi.
     AKDF Yönetim Kurulu Başkanı Adem Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyonun Türkiyenin farklı bölgelerinde faaliyet gösteren dernekler tarafından 2002 yılında kurulduğunu söyledi.
     Sivil Savunma Teşkilatının feshedilmesiyle, arama ve kurtarma faaliyetlerini gönüllü olarak yürüten derneklerin yükünün arttığını belirten Demirel, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) kurulmasıyla devlet koordinasyonun başına geçti ve bu işi daha çok gönüllülerle yapmanın önünü açtı. Artan sorunluluğumuz gereği biz de üye derneklerimiz için bir akreditasyon programı başlattık. Amacımız eğitimlerini, tatbikatlarını düzenli olarak yapan, sahada operasyonda çalışabilecek kabiliyete sahip üyeler yetiştirip onları akredite ederek daha sağlıklı ve daha doğru çalışmalar yürütebilmek dedi.
     Ön hazırlık çalışmalarının ardından ilk akreditasyon eğitimini düzenlediklerini ifade eden Demirel, çalışmaya katılan ve başarıyla tamamlayan bütün üyeleri ve dernekleri akredite edeceklerini belirtti.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan Şahin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber AKDF üye dernekler için akreditasyon eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER