AKHAVdan fitre ve zekat çağrısı

AKHAVdan fitre ve zekat çağrısı


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Kan Hastalıkları Vakfı (AKHAV) Başkanı Prof. Dr. Duran Canatan, vakfın talasemi hastalığının topluma tanıtılması ve hastalığın önlenmesi için önemli çalışmalar gerçekleştirdiğine dikkati çekerek, Ramazan ayı boyunca fitre ve zekat bağışlarının vakıfta ihtiyacı olan hastalara yapılması konusunda çağrıda bulundu.
     Prof. Dr. Duran Canatan, yaptığı yazılı açıklamada, vakfın başta talasemi olmak üzere kan hastalıkları konusunda dünya standartlarında uygulama, eğitim ve bilimsel araştırmalar yapmak üzere, 1996 yılında kurulduğunu kaydetti.
     AKHAVın kurulduğu günden bu yana yaptığı eğitim çalışmaları ile talasemiyi topluma tanıttığını ve hastalığı korku olmaktan çıkardığını vurgulayan Canatan, vakıf tarafından yürütülen Önce talasemi sonra nikah kampanyası ile Antalya kent merkezinde talasemili hasta doğumunun yüzde 90 azaltıldığını bildirdi.
     Kampanyanın daha sonra 33 ile yayıldığına değinen Duran Canatan, Talasemi çiçekleri solmasın kampanyası ile toplumun bilinçlendirildiğini, Kan annesi ve kan babası programıyla da hastalara sürekli kan bağışı sağlandığını ifade etti. Bu programın Türk Kızılayı tarafından tüm ülkede uygulamaya konduğuna işaret eden Duran Canatan, açıklamasında, Yaptığımız bilimsel çalışmalar ulusal ve uluslararası düzeyde devam etmektedir. Vakfa yapılan bağışlar yanında vakfın Antalya şehir merkezinde kurmuş olduğu laboratuvardan (AKHAVTAG) elde edilen gelirler ile talasemili hastalara eğitim ve sosyal konularda destek sağlanmaktadır dedi.
     Prof. Dr. Duran Canatan, Ramazan ayı boyunca fitre ve zekat bağışlarının vakıfta ihtiyacı olan hastalara yapılması konusunda çağrıda bulundu.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber AKHAVdan fitre ve zekat çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER