Akhisar Belediyespor Basın Sözcüsü Acar:

Akhisar Belediyespor Basın Sözcüsü Acar: Spor Genel Müdürlüğü, Manisa 19 Mayıs Stadının kulübümüze sezonluk olarak kiralanması hususunda Manisaspor Kulübüne talimat verdi


MANİSA (A.A) - Akihsar Belediyespor Basın Sözcüsü İbrahim Evren Acar, Spor Genel Müdürlüğünün Manisa 19 Mayıs Stadının, kulüplerine sezonluk olarak kiralanması konusunda Manisaspora talimat verdiğini bildirdi.
     Acar, yaptığı yazılı açıklamada, bu sezonki maçlarını Manisa 19 Mayıs Stadında oynamak için Spor Genel Müdürlüğüne 29 Haziranda bir dilekçe yolladıklarını, bu dilekçenin cevabının da kendilerine ulaştığın belirtti.
     mülkiyeti Spor Genel Müdürlüğüne ait olan Manisa 19 Mayıs Stadı için Manisasporla yapılan kira sözleşmesinin 15. maddesinin hatırlatıldığını kaydeden Acar, kendilerine gelen cevapta şu ifadelerin yer aldığını kaydetti:
     Söz konusu sözleşmenin 15. maddesi hükmü gereği, Türkiye Futbol Federasyonunca Manisa 19 Mayıs Stadında oynanması uygun görülen Süper Lig ve kupa müsabakaları için sezonluk her bir müsabakaya ait Genel Müdürlüğümüzce belirlenen 7 bin 724 lira kira ücreti ile her bir müsabakada görevlendirilecek personel ücretlerinin kulübünüzce ödenmesi, her bir müsabaka için saha reklam gelirleri, yayın giriş ücretleri ile bilet gelirlerinin kulübünüze ait olması ve Spor Genel Müdürlüğü sportif müsabaka ve gösteri hasılatının dağıtımına dair yönetmeliğin Futbol müsabakalarında hasılat dağıtımı başlıklı 8. maddesi hükmü gereği müsabaka hasılatının yüzde 7si ile İşletme Yönetmeliğinin 12. maddesi gereği kira bedelinden alınacak yüzde 5 payın genel müdürlüğümüzün banka hesabına yatırılması kaydıyla Manisa 19 Mayıs Stadının kulübünüze sezonluk olarak kiralanması hususunda Manisaspor Kulübü Başkanlığına talimat verilmiştir.
     Manisaspor ile Manisa 19 Mayıs Stadının kiralanması konusunda imzalanan protokolün 15. maddesi ise şöyle:
     Genel Müdürlük, İl Müdürlüğü ve özerk federasyonlar ile Futbol Federasyonunca stadyumda oynanmasına karar verilen uluslararası, resmi, özel ve temsili müsabakalarla zorunlu lig müsabakaları programının, müsabaka tarihinden en az 10 gün kulübe bildirilmesi halinde belirlenecek programlar çerçevesinde müsabakaların yapılmasına, ayrıca özel müsabakaların da Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün takdir ettiği emsal stadyum kira bedeli karşılığında oynatılmasına kulüp müsaade etmek zorundadır.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Akhisar Belediyespor Basın Sözcüsü Acar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER