Akköy Barajına 60 bin sazan balığı

Akköy Barajına 60 bin sazan balığı yavrusu bırakıldı


KAYSERİ (A.A) - Yeşilhisar ilçesindeki Akköy Baraj Göletine 60 bin aynalı ve pullu sazan yavrusu bırakıldığı bildirildi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, yaptığı açıklamada, bakanlıkları tarafından yürütülen -2012 Yılı Balıklandırma Programı kapsamında Yeşilhisar ilçesindeki Akköy Baraj Göletine ortalama 1-2 gram ağırlığında 60 bin aynalı ve pullu sazan balığı yavrusu bırakıldığını kaydetti.
     Sazan balığının, çevre şartlarına ve hastalıklara dayanıklılığı, yüksek büyüme hızı, bir seferde ortalama 200-300 adet yavru vermesi gibi özelliklerinden dolayı balıklandırma çalışmalarında tercih edildiğini ifade eden Kayacan, Bilindiği üzere balık eti, insan beslenmesinde büyük önemi olan bir gıda ve protein kaynağıdır. Besin stoklarımızın korunması, sürdürülebilir avcılığın devamı ve ekosistemin zarar görmemesi için olta balıkçılarının ve tüm vatandaşların boy ve mevsimsel av yasaklarına uymaları ve bu konuda duyarlı olmaları gerekmektedir. Ancak bu şekilde yapılan balıklandırma çalışmalarının göl ekosistemini canlı tutmaya ve yöre halkının gölden istifade etmesi hedefine ulaşmasını sağlayacaktır dedi.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Akköy Barajına 60 bin sazan balığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER