Akkuyuda yapılacak nükleer santral

Akkuyuda yapılacak nükleer santral


MERSİN (A.A) - Mersin Nükleer Karşıtı Platformunun Akkuyu Çadır Kampı sürüyor.
     Kampa katılanlar, çalışmalara tepkilerini dile getirmek için köy meydanına, ardından da santralin giriş kavşağına kadar yürüyüp, burada oturma eylemi yaptı.
     Mersin Nükleer Karşıtı Platformu Dönem Sözcüsü Sabahat Aslan, buradaki konuşmasında, bugün yaptıkları etkinlikte 6 sene önce Sinopta nükleer karşıtı mücadelede yaşamını yitiren Öner, Soner ve Güneşi saygıyla andıklarını ve onların mücadelelerinin mücadelelerine ışık tutacağını söyledi.
     Santrale karşı mücadelelerinin bundan sonra daha etkinleşeceğini ifade eden Aslan, bu kapsamda 5 Ağustosta Büyükeceli Belediyesi önünde yapacakları eyleme herkesi davet etti.
     Mersin KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İmam Özdemir ise, nükleer santrale karşı mücadele etmenin bir insanlık görevi olduğunu, nükleer santrale karşı mücadele etmemenin ise, ülkenin geleceğini teslim etmek ve canlı hayatını yok etmek anlamına geldiğini savundu.
     Nükleer santrallerin yapılmaması için KESK olarak her türlü mücadelenin içinde olacaklarını, fakat bu mücadelede yerel halkın mücadelesinin çok önemli olduğunun altını çizen Özdemir, Akkuyuda nükleer sermayenin her türlü kirli araçlarını kullanarak ahlaki olmayan yöntemlerle yerel halkı mücadele alanının dışına ittiğini ileri sürdü.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Akkuyuda yapılacak nükleer santral Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER