AKMEK kurslarında büyük başarı

AKMEK kurslarında büyük başarı


KONYA (A.A) - Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Akşehir Meslek Edindirme Kurslarında (AKMEK) ücretsiz eğitim gören öğrenciler, girdikleri sınavlarda büyük başarı elde ettiler.
     Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, yaptığı açıklamada, ilçe genelinde maddi durumu yeterli olmayan ve dershaneye gidemeyen öğrencilere fırsat eşitliği yaratabilmek amacıyla ücretsiz eğitim verildiğini söyledi.
     Gönüllük öğretmenler tarafından yürütülen kurslarda, SBS sınavına giren 25 öğrenciden 18inin 400ün üzerinde puan aldığını belirten Oğul, şunları kaydetti:
     Yine aynı kursa devam eden 6. ve 7. sınıf öğrencileri de bursluluk sınavında büyük başarı gösterdiler. Kursa devam eden 8. sınıftan 2 öğrenci, 7. sınıftan 10 öğrenci ve 6. sınıftan 5 öğrenci olmak üzere toplam 17 öğrenci bursluluk sınavını kazandı. Bizim amacımız, dershaneye gidemeyen öğrencilere fırsat eşitliği sağlamaktı. Bu başarılar bizi çok mutlu etti. Öğrencilerimize bundan sonraki dönemlerde başarılar diliyorum. Görev alan tüm öğretmen arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. AKMEK kurslarımız devam edecektir.
    
     Muhabir: Bayram Uygun
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber AKMEK kurslarında büyük başarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER