Akmeşe köyünde yapılması planlanan kil ocağı

Akmeşe köyünde yapılması planlanan kil ocağı -İzmit Belediye Başkanı Doğan: -Bu tür işler kişisel menfaatler düşünülerek değil, bölge ve ülke menfaatleri düşünülerek yapılmalı -Burada bu samimiyeti görmüyor ve uygunsuzluğuna


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Akmeşe köyünde yapılması planlanan kil ocağına ilişkin, Bu tür işler kişisel menfaatler düşünülerek değil, bölge ve ülke menfaatleri düşünülerek yapılmalı. Burada bu samimiyeti görmüyor ve uygunsuzluğuna inanıyorum dedi.
     Akmeşe köyü Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Halil İnce ve Atatürk Mahallesi Muhtarı Refik Akyüz, bir nakliyat firması tarafından köy yakınlarındaki 500 dönümlük ormanlık alana kurulması planlanan kil ocağına izin verilmemesi için Doğanı ziyaret etti.
     Doğan, bölgede yapılması planlanan uygunsuz bir projeye asla göz yummayacaklarını ve izin vermeyeceklerini söyledi.
     Akmeşe köyünün hassasiyetlerine önem verdiklerini vurgulayan Doğan, Üzerine titrediğimiz bir bölge. Tarihi değerlerini gün yüzüne çıkarmak, bölgenin dokusunu gün yüzüne çıkarmak için çalışıyoruz. Bunun yanı sıra mahalle meydanı, mahalle konağı gibi pek çok proje yürütüyor, mahallemize değer katmaya çabalıyoruz. Buna engel olacak bir çalışmaya asla izin vermem diye konuştu.
     Doğan, konuyu yakından takip ettiğini ve uzmanların görüşlerini aldığını dile getirerek, çevre dokusuna uyumsuz olan çalışmaya göz yummanın bölgeye yapılacak en büyük hainlik olacağını savundu.
     Yer altındaki değerlerin ortaya çıkarılmasından yana olduğunu ifade eden Doğan, Bu tür işler kişisel menfaatler düşünülerek değil, bölge ve ülke menfaatleri düşünülerek yapılmalı. Burada bu samimiyeti görmüyor ve uygunsuzluğuna inanıyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Akmeşe köyünde yapılması planlanan kil ocağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER