Akşam Gazetesinin Akdeniz ekinin yayın hayatına

Akşam Gazetesinin Akdeniz ekinin yayın hayatına başlaması -Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: -Yerel yönetimi güçlendirme çabasındayız. Bu sürecin pekişmesi için yerel basının da güçlenmesi lazım, haberleri en kaliteli şekilde gazetele


ANTALYA (A.A) - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Yerel yönetimi güçlendirme çabasındayız. Bu sürecin pekişmesi için yerel basının da güçlenmesi lazım, haberleri en kaliteli şekilde gazetelerinde vermesi lazım dedi.
     Bakan Şimşek, Akşam Gazetesinin Akdeniz ekinin yeniden yayın hayatına başlaması dolayısıyla Antalyadaki bir otelde düzenlenen törene katıldı.
     Törende, Mehmet Ali Birandın ve Toktamış Ateşin vefatından dolayı basın camiasına başsağlığı dileyen Şimşek, Antalyada Türk Hava Yolları ile vergi dairesi başkanlarının yer aldığı iki önemli toplantıya katıldığını belirtti.
     Her sabah okuduğu gazeteler arasında Akşamın da bulunduğunu dile getiren Şimşek, Akşam Gazetesinin çok ilkeli, objektif, kaliteli bir gazete olduğunu belirterek, gazete ekibini tebrik etti.
     AK Parti iktidarı olarak yerel yönetimlerin güçlenmesi yönünde çalışma yaptıklarını kaydeden Şimşek, Yerel yönetimi güçlendirme çabasındayız. Bu sürecin pekişmesi için yerel basının da güçlenmesi lazım, haberleri en kaliteli şekilde gazetelerinde vermesi lazım diye konuştu.
     Antalyanın sadece Türkiye açısından değil, dünya açısından önemli bir kent olduğunu dile getiren Şimşek, Antalyanın Türkiyenin en önemli turizm merkezi ve katma değer açısından önemli bir şehri olduğunu söyledi. Bu doğrultuda Antalyaya ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Bakan Şimşek, Antalyanın her açıdan gelişmesi için gereken desteği veriyoruz, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz dedi.
     Akşam Gazetesi ailesini tebrik eden Şimşek, Akdeniz ekinin hayırlara vesile olmasını temenni etti.
     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel de basın camiasının Akşam Akdeniz eki ile daha da genişlediğini kaydetti. Avrupa ülkelerinde yerel gazetelerin ulusal gazetelere göre daha fazla tiraja sahip olduğuna değinen Türel, Akşam Gazetesinin de yerel bir adım atmasını Antalya basını açısından önemli bir başarı olarak gördüklerini bildirdi.
     Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalyanın en fazla turist çeken üçüncü il olduğunu söyleyerek, yerel basının güçlenmesini de bu açıdan önemsediklerini belirtti.
     Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya, Türkiyede siyasetin, rekabetin yoğun olacağı bir sürece girildiğini belirtti. Antalyanın önemli bir kent olduğunu ve kendilerinin de önemsediğini ifade eden Küçükkaya, bu doğrultuda Akdeniz ekinin yeniden yayın hayatına başladığını kaydetti. Küçükkaya, Akşam Akdeniz Gazetesinin yerel halkın sesi olacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Akşam Gazetesinin Akdeniz ekinin yayın hayatına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER