Aksaraya Somuncu Baba Müzesi

Aksaraya Somuncu Baba Müzesi -Belediye Başkanı Palta: -Yakında açılışı yapılacak bu müzeyle Somuncu Babanın türbesini ziyarete gelenler manevi atmosferi daha çok hissedecekler


AKSARAY (A.A) - Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, yakında açılışı yapılacak Somuncu Baba Müzesi sayesinde türbe ziyaretine gelen vatandaşların manevi atmosferi daha çok hissedeceklerini söyledi.
     Belediye tarafından yaptırılan Somuncu Baba Külliyesi ve Kültür Merkezi bünyesinde Somuncu Babanın anlatılacağı mini bir müze oluşturuldu.
     Belediye Başkanı Palta, büyük ölçüde tamamlanan müzede yaptığı inceleme sırasında, Aksarayda bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti.
     Külliye ve Kültür Merkezi projesine zenginlik katması için mini bir müze oluşturduklarını ifade eden Palta, Somuncu Babanın hayatının minyatürlerle ve sesli olarak anlatılacağı müzenin çok önemli bir boşluğu dolduracağını vurguladı.
     Seslendirme ile ilgili çalışmaların sürdüğünü onun dışında müzenin büyük ölçüde tamamlandığını anlatan Palta, şöyle devam etti:
     Yakında açılışı yapılacak müzeyle Somuncu Babanın türbesini ziyarete gelenler manevi atmosferi daha çok hissedecekler. Türbe ziyaretinden sonra kültür merkezi ve müzeyi gezecekler. Artık ziyaretçiler bu özel yerden Somuncu baba hakkında doğru ve tatmin edici bilgiler alarak ayrılacaklar. Türbeyi Aksaraylılar kadar yurdun farklı bölgelerinden gelen insanlar da ziyaret ediyor. Dolayısıyla kültür merkezi ve müze her yıl onbinlerce kişiyi ağırlayacak.
    
     Muhabir: Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Metin Bolat
<< Önceki Haber Aksaraya Somuncu Baba Müzesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER