Aksarayda su kesintileri

Aksarayda su kesintileri -Belediye Başkanı Palta: Kesintiler arızalardan değil, vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve kaliteli borulardan su vermek istiyoruz


AKSARAY (A.A) - Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, su kesintilerinin arızalardan değil, vatandaşa daha sağlıklı ve kaliteli borulardan su vermek için yapılan çalışmalardan kaynaklandığını söyledi.
     Palta, Belediye Başkanlığı makamında yaptığı açıklamada, altyapı çalışmalarının çeşitli mahallelerde sürdüğünü, içmesuyu ana hatlarında yapılan çalışmaların da devam edeceğini ifade etti.
     Coğlaki Mahallesinde 12 mahalleyi besleyen ana su şebeke hattının bulunduğunu, bu şebeke hatlarının ise asbest borulardan oluştuğunu ifade eden Palta, şöyle devam etti:
     Vatandaşlarımıza daha sağlıklı, daha kaliteli, su verme anlamında asbest boruları değiştiriyoruz. Bunu hemşehrilerimizin özellikle bilmesi gerekir diye düşünüyorum. Yapılan su kesintileri arızalardan değil, vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve kaliteli borulardan su vermek istiyoruz. Yapılan çalışmalarda daha 100 yıl dayanacak kalitede boruları döşüyoruz. Yaklaşık 2 kilometre civarında 350lik ana boru ve şebeke bağlantılarını yapabileceğimiz dağıtıcı boruların döşemesini yaptık. Bu çalışmalar tamamen vatandaşlarımızın menfaatine, iyiliğine olan bir çalışmadır.
     Eski boruların çıkarılıp, yeni polietilen boruların sisteme dahil olması için 2 günlük su kesintisinin uygulanacağını belirten Palta, toplam 13 mahallede su kesintisinin yapılacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Aksarayda su kesintileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER