Aksarayda Turizm Haftası kutlandı

Aksarayda Turizm Haftası kutlandı


AKSARAY (A.A) - Turizm Haftası, Aksarayda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
     Güzelyurt ilçesinde düzenlenen programda konuşan Aksaray Valisi Selami Altınok, Aksarayın İpekyolu üzerinde, Güzelyurt, Ihlara gibi turizm merkezleri ve Hasandağı gibi kendine has güzelliği olan bir şehir olduğunu söyledi.
     Turizmin ülke ve Aksaray için önemine değinen Vali Altınok, "Turizm önemli. Her otel açıldığında istihdam sağlanıyor. Farklı sektörlerde istihdam sağlanıyor. Ne yapılması gerekiyorsa hep beraber yapacağız" dedi.
     Aksaray Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan ise Aksarayın Nevşehir ile beraber Kapadokya bölgesinde en çok ziyaret edilen il olduğunu söyledi. 2012 yılında Aksarayı 709 bin turistin ziyaret ettiğini belirten Doğan, "Bölgede son yıllarda butik otel işletmeciliği alanında çok önemli gelişmeler oldu. Muhteşem doğası, zengin kültür ve tarih mirasıyla medeniyetlerin buluşma noktası olan Aksaray kabuğunu kırmaya başladı" diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Aksaray yöresi halk oyunları gösterisinin ardından TRT sanatçısı Emine Koç Türk Halk Müziği konseri verdi.
     El Sanatları Sergisinin gezilmesiyle program sona erdi.
    
     Muhabir: Adem Koçak
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Aksarayda Turizm Haftası kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER