Akşehirde din görevlilerine çöp ayrıştırma eğitimi

Akşehirde din görevlilerine çöp ayrıştırma eğitimi


KONYA (A.A) - Akşehir ve Eber Gölleri Çevre Koruma Birliği tarafından Akşehir ve çevresindeki din görevlilerine geri dönüşüm ve çöp ayrıştırma konularında bilgi verildi.
     Akşehir Belediyesi, ilçenin daha temiz yaşanabilir bir kent olmasını sağlamak amacıyla Katı Atık Yönetimi Projesi adı altındaki uygulamayı hayata geçirmişti.
     Uygulama kapsamında ilçe genelindeki, çöp konteynerleri kaldırılarak, vatandaşların çöplerini poşetlerle belli saatlerde dışarıya çıkarılması istenilmiş, yine evlerde çöp ayrıştırması yapılarak, kağıt, cam, plastik, teneke, naylon gibi maddelerin ayrı bir poşette toplanılması ve mahallelere konulan geri dönüşüm atıkları kafeslerine konulması istenilmişti.
     Akşehir ve Eber Gölleri Çevre Koruma Birliği tarafından yaptırılan Katı Atık Bertaraf Tesisinde bu çöpler bertaraf edilirken, ayrıştırılan çöplerde ger dönüşüme kazandırılıyor.
     Akşehir ve Eber Gölleri Çevre Koruma Birliği tarafından konunun daha iyi anlaşılması amacıyla ilçe genelinde yapılan çalışmalar devam ediyor.
     Çalışmalar kapsamında ilçe genelindeki tüm okullarda öğrencilere konu hakkında eğitim verilirken, konunun daha iyi anlatılması amacıyla Akşehir ve çevresindeki din görevlilerine de konu hakkında bilgi verildi.
     Akşehir Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Akşehir ve Eber Gölleri Çevre Koruma Birliği Müdürü Yahya Yıldız, Akşehir İlçe Müftüsü Karabey Özdemir, Tuzlukçu Müftüsü Adem Oyan, Akşehir, Tuzlukçu ve Yunak Din Görevlileri katıldı.
     Toplantıda, Akşehir ve Eber Gölleri Çevre Koruma Birliği görevlisi Gülden Avcıoğlu tarafından geri dönüşümün önemi, geri dönüşebilen maddeler, evsel atık, tıbbi atık ve bunların nasıl, evde çöp ayrıştırma gibi konularda bilgi verildi.
     Toplantı sonunda Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Akşehir ve Eber Gölleri Çevre Koruma Birliği Müdürü Yahya Yıldız tarafından katılımcılardan gelen sorular cevaplandı.
    
     Muhabir: Bayram Uygun
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Akşehirde din görevlilerine çöp ayrıştırma eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER