Akşehirde Gaziler Günü kutlandı

Akşehirde Gaziler Günü kutlandı


KONYA (A.A) - Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Akşehir Şube Başkanı Kamil Balcı, şehit ve gaziler olduğu sürece bu vatanı kimsenin bölemeyeceğini söyledi.
     Balcı, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde, var olup yok olma mücadelesi veren bir milletin tekrar küllerinden doğduğunu ifade etti.
     Üsteğmen İzzet Doğan ise Türk milletinin tarihin her döneminde iç ve dış düşmanlarla mücadele ettiğini dile getirdi.
     Bu mücadele sonunda yazılan tarihin, bugün kendilerinin saygıyla anıldığı gazi ve şehitler tarafından yazıldığını anlatan Doğan, şunları kaydetti:
     Bugün ise her karış toprağı mübarek ecdat kanıyla sulanan aziz yurdumuzu, parçalamaya çalışan vatan hainlerine karşı mücadele eden gazi ve şehitlerimiz sayesinde barış ve huzur ortamında yaşıyoruz. Vatan için gazi olmak Türk için en büyük şereflerden birisidir. Bütün dünya milletlerinin kıskançlıkla baktığı ve kendi toplumlarına kazandırmaya çalıştıkları işte bu ülküdür. Türk insanı vatanı uğruna can vermekten, hiçbir zaman korkmamıştır.
     Kore Gazisi Mevlüt Çakar, bundan 70 yıl önce okuduğu bir şiiri, iki askerin kolunda geldiği kürsüde tekrar okudu.
     Törene, Kaymakam Ali Dursun, Garnizon Komutanı İkmal Albay Ali İhsan İmre, Belediye Başkan Vekili Hayati İyi, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ali Uslu, İlçe Emniyet Müdürü Emin Kafalı katıldı.
    
     Muhabir: Bayram Uygun
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Akşehirde Gaziler Günü kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER