Aksulu iş adamlarına EXPO çalışmaları anlatıldı

Aksulu iş adamlarına EXPO çalışmaları anlatıldı -EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Gülay: -"Gelecek yılki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının EXPO alanında düzenlenmesini istiyoruz"


ANTALYA (A.A) - EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, gelecek yıl yapılacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını EXPO alanında düzenlemek istediklerini söyledi.
     Genel Sekreter Gülay, Aksu Girişimci İşadamları Derneği tarafından Aksu Anadolu Parkta düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda EXPO 2016 Antalya çalışmaları hakkında bilgi veren Gülay, fuarın Aksu ilçesinde bin 121 dönümlük alanı kapsayacağını belirtti. EXPOnun Aksunun kaderini değiştireceğini dile getiren Gülay, 6 ay açık kalacak EXPOya 100 ülkeden 8 milyon ziyaretçi beklediklerini kaydetti.
     Fuar alanında çalışmaların başladığını ve alanın altyapı, peyzaj, bitkilendirme çalışmalarıyla farklı bir görünüme kavuşacağını dile getiren Gülay, fuarın sonrasında da alanın kalıcı olmasını istediklerini kaydetti.
     600 dönümlük alana 25 bin civarında ağaç dikileceğini anlatan Gülay, alanda 80 dönümlük gölet yapılacağını bildirdi. Alanın cazibe merkezi haline gelebilmesi için yaklaşık 10 bin kişilik kongre merkezi ile tarım müzesi yapılmasının gündemde olduğunu ifade eden Gülay, Türkiyede ilk kez bir tarım müzesinin bu alana kazandırılacağını belirtti.
     EXPOnun tanıtımı için çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Gülay, "EXPO ile ülkemizi ve Antalyayı dünyaya açmak istiyoruz. Bu doğrultuda gelecek yılki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının EXPO alanında düzenlenmesini istiyoruz" dedi.
     Alandaki en büyük sorunun taşkınlar olduğuna işaret eden Gülay, bu konuyla ilgili çalışma başlatıldığını kaydetti.
     Aksu Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Hakan Özen de EXPO ile Aksu ilçesinin çehresinin değişeceğine dikkati çekti.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Aksulu iş adamlarına EXPO çalışmaları anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER