AKÜden Mesleki Rehberlik ve Tanıtım Günleri

AKÜden Mesleki Rehberlik ve Tanıtım Günleri programı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ), 16-20 Temmuzda düzenleyeceği Mesleki Rehberlik ve Tanıtım Günleri programıyla, Afyonkarahisar ve diğer illerden gelecek üniversite adayı öğrencilere, tercihlerinde danışmanlık desteği sağlayacak.
     AKÜden yapılan yazılı açıklamada, Afyonkarahisarda 2012 yılında Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) yaklaşık 19 bin adayın girdiği, sınav sonuçlarının 20 Temmuz itibariyle açıklanmasının beklendiği bildirildi.
     25 Temmuz-5 Ağustosta öğrencilerin tercihlerini ÖSYMye bildireceklerinin belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Bu süreçte öğrencilerin kendilerini tanımaları yanında tercih edecekleri bölümü de tanımaları büyük önem taşımaktadır. AKÜ, bu yıl ilk kez başlatılan programla Afyonkarahisar ve çevresinden üniversite tercihi yapacak öğrencilere seçecekleri bölümlerin özellikleri, bölümde öğrenim görecek öğrencilerin sahip olması gereken özellikler gibi konularda bilgi verilmesi hedefleniyor. AKÜde 61 farklı dalda lisans eğitimi, 48 farklı dalda ön lisans eğitimi veriliyor. Hangi üniversiteyi seçerse seçsin, doğru bir tercih yapmak isteyen öğrenciler için Mesleki Rehberlik ve Tanıtım Günleri önemli bir fırsat oluşturacaktır.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber AKÜden Mesleki Rehberlik ve Tanıtım Günleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER