AKÜ Rektörü Prof. Dr. Solak 10.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Solak 10. ulusal tıbbi genetik kongresine katıldı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Tıbbi Genetik Derneği tarafından düzenlenen 10. Ulusal Tıbbi Genetik Kongresine katıldı.
     AKÜden yapılan açıklamada, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) üniversitelerinden 13 davetli konuşmacının katıldığı kongrede tıbbi genetikle ilgili görüşler paylaşıldı.
     Kongrenin açılış konferansını veren AKÜ Rektörü Prof. Dr. Solak, konuşmasında ülkemizde tıbbi genetiğin 50 yılı aşkın sürecine ilişkin gelişme dönemini anlattı.
     Türkiyede insan genetiğiyle ilgili ilk çalışmaların 1930 yılında İstanbul Tıp Fakültesinde başladığını, o günden bugüne azımsanmayacak derecede yol alındığını belirten Prof. Dr. Solak, şu anda ülkemizde 54 Tıbbi Genetik Laboratuvarının hizmet verdiğini, 86 Tıbbi Genetik uzmanı yetiştiğini ve bin 271 öğrencinin de lisansüstü düzeyde eğitim gördüğünü ifade etti.
     Prof. Dr. Solak, ulusal ve uluslararası düzeyde katılımın sağlandığı kongre kapsamında ayrıca kişiye yönelik tıp ve farmakogenetik başlıklı oturuma başkanlık yaptı.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber AKÜ Rektörü Prof. Dr. Solak 10. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER