AKUT Rize ekibine yeni araç

AKUT Rize ekibine yeni araç


RİZE (A.A) - İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlunun katkılarıyla AKUT Rize ekibine kurtarma aracı hibe edildi.
     AKUT Rize ekibi genel sekreteri Ayhan Balcı, yaptığı açıklamada, 80 bin lira değerindeki aracın çok geniş kapsamlı olduğunu belirtti.
     Arka raylı sistemli kasasına tüm ekipmanı rahatlıkla koyabildiklerini ifade eden Balcı, Jeneratörlerimizi, kesme ayırma makinemizi ve diğer tüm ekipmanlarımızı araç içine rahatlıkla koyabiliyoruz. Ekipmanımız sürekli araçta duruyor. Böylece bir olay olduğunda olay yerine daha hızlı ulaşabiliyoruz. Araç üstünde yük filesine de malzeme koyma imkanımız var. Ayrıca tamamen bu araca özel olarak üretilmiş vinç bulunuyor dedi.
     Bu araçla daha verimli hizmet vereceklerini kaydeden Balcı, şunları söyledi:
     2007 yılından bugüne kadar katıldığımız 120 kurtarma operasyonunda 84 yaralı ile 49 ceset çıkardık. Ekibimiz toplam 30 kişiden oluşuyor. Genelde sel, heyelan, trafik kazası ve dağ kazası gibi kurtarma operasyonlarına katılıyoruz. Telefonumuz 24 saat açık durumdadır. Üyelerimiz AKUTtaki işini gönüllü ve severek yapıyor. Kurtarma ekiplerinin ekipmanı ne kadar donanımlı olursa o kadar başarılı olurlar. Bunun için çevremizdeki vatandaş ve iş adamları bizlere ekipman desteği yaparsa biz de o kadar başarılı oluruz. Aracımız yenilendi ama teknik ekipman eksiğimiz çok var. Bunları temin etmek için iş adamlarımızın desteğine ihtiyacımız var.
     Balcı, kurtarma aracının AKUT Rize ekibine kazandırılmasında başta İstanbul Valisi Mutlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
    
     Muhabir: Zekeriya Sarıhan
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber AKUT Rize ekibine yeni araç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER