Alabalık tesisi kapasitesini artırdı

Alabalık tesisi kapasitesini artırdı


SİİRT (A.A) - Siirtte 10 yıl önce ikinci alabalık tesisi olarak kurulan Taşlı Alabalık Tesisi kapasitesini 7 kat arttırdı.
     Şirvan ilçesinin Taşlı köyü civarında bulunan işletmenin sahibi Tevfik Carlık, 10 yıl önce yıllık 7 tonla üretime başladıklarını, bu yıl itibariyle üretim kapasitelerini 50 tona çıkardıklarını belirtti.
     Üç yıl öncesine kadar balıkları yavru halinde Vanın Çatak ilçesinden getirdiklerini belirten Carlık, havuz sayısını artırdıklarını, artık yavru balık üretimi yaptıklarını bildirdi.
     Alabalık üretiminde başarılı bir şekilde ilerlediklerini kaydeden Carlık, şöyle konuştu:
     İlk yıl çok az sayıda yavru balık üretirken, şimdi hedefimizi büyüttük. Bu yıl için 800 bin adet yavru üretmeyi hedefliyoruz. Daha önce ürettiğimiz balıkların önemli bölümünü buraya çiftliğimize gelenlere satarak tüketirken, şimdi Siirtin yanı sıra çevre illere hitap edecek duruma geldik. Hedefimiz öncelikle bölge illerinin ihtiyacını karşılayabilecek duruma gelmek. Bu durumdan çok memnunuz. Buradaki su kaynağımız, alabalık yetiştiriciliği için çok uygun. Bu nedenle balıklarımız büyük rağbet görüyor. İlimizde kurulan ikinci alabalık tesisiyiz. Bizden sonra birkaç tane tesis daha kuruldu. Ancak en fazla gelişen, büyüyen tesis olduk.
    
     Muhabir: Zekeriya Güneş - Ayhan Mergen / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Alabalık tesisi kapasitesini artırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER