Alaiye şehitleri Çatalcada anılacak

Alaiye şehitleri Çatalcada anılacak


İSTANBUL (A.A) - Çatalcada, 16-17 Kasım tarihlerinde Alaiye Şehitlerini 100. Yılda Anma Etkinlikleri düzenlenecek.
     Çatalca Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, Balkan Savaşları sırasında Dağyenice köyünde şehit olan Alanyadan gelen Alaiye taburundan 657 askeri anmak için düzenlenen etkinliklerin ilk gününde, Alaiye Şehitliğinde tören gerçekleştirilecek.
     Törende, şehitliğe çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Şehitler için dua edilmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak ve şiirler okunacak.
     Etkinlikler kapsamında, Çatalca Ulu Camide şehitler için mevlit okutulacak, Balkan Savaşları, Alaiye şehitleri ve mübadeleyi anlatan karma sergi ziyaret edilecek.
     İlçe merkezinde mehter takımı eşliğinde şehitler için gerçekleştirilecek Saygı Yürüyüşünün ardından, şehitler için okunan 657 hatimin duası yapılacak.
     Halk Eğitim Merkezi Salonunda Balkan Savaşları ve Alaiye Taburunun Çatışmalarının askeri açıdan sunumunun yapılacağı etkinliklerin ikinci gününde, ayrıca Fatih Üniversitesi öğretim üyelerinin katılımıyla Balkan Savaşları ve Alaiye Taburunun Çatışmaları konulu panel düzenlenecek.
     Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi Salonunda da Balkan Savaşlarında Mübadele ve Göçler konulu sunum yapılacak.
    
     Muhabir: İstanbul
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Alaiye şehitleri Çatalcada anılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER