Alakır Vadisinde yürütülen TÜBİTAK projesi

Alakır Vadisinde yürütülen TÜBİTAK projesi -TÜBİTAKın destekleriyle Alakır Vadisinde yürütülen doğa ve bilim kampı, çeşitli etkinliklerle devam ediyor


ANTALYA (A.A) - Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kadir Ulusoy tarafından yürütülen TÜBİTAK projesi kapsamında akademisyen, eğitimci ve doğa severler tarafından Alakır Çayı Vadisinde yapılan inceleme çalışmaları çeşitli etkinliklerle sürüyor.
     Doç. Dr. Kadir Ulusoy başkanlığında gerçekleştirilen proje çerçevesinde, inceleme ekibine Yalnız köyü yakınında yeryüzü şekilleri hakkında bilgi verildi. Proje akademisyenlerinden Doç. Dr. Kenan Arıbaş, burada katılımcılara Avlan Gölü ve oluşumunu anlattı.
     Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Neyişçi de Karagölden Avlan Gölüne açılan bir kanal bulunduğunu, taşkınlara sebep olan iki gölün fazla sularının Finikeden denize döküldüğünü belirtti.
     Daha sonra Çamkuyu Sedir Araştırma Ormanına geçen inceleme ekibi, Elmalı ilçesinin güneybatısında bulunan Beydağlarının en yüksek zirvesi olan 3 bin 70 metre yüksekliğindeki Kızlar Sivrisinde yörüklerin yaşamlarını inceledi.
     Doç. Dr. Kadir Ulusoy, Alakır Vadisinde bulunan Altınyaka (Gödene), Söğütcuması, Dereköy sınırları içinde yer alan Sorkun, Yavşanlı, Kayıklıgöldeki yayla kültürünü yerinde gözlemlediklerini anlattı.
     Eğitimci Süleyman Sapmaz da, Dereköy sınırlarındaki yaklaşık 150 yıllık Likya tipi arı kovanları hakkında da bilgi verdi. Sapmaz, arı kovanlarının korunması ve turizme kazandırılması gerektiğini ifade etti.
     Kadir Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampın başladığı günden bu yana bir çok inceleme yapıldığını kaydetti. Ulusoy, inceleme kampının sonunda değerlendirme raporu ve katılımcılara sertifika verileceğini açıkladı.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Alakır Vadisinde yürütülen TÜBİTAK projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER