Alanyada Türkiye okuyor kampanyası

Alanyada Türkiye okuyor kampanyası -Alanya Halk Eğitim Merkezi tarafından kampanya kapsamında 300 adet ücretsiz kitap dağıttı


ANTALYA (A.A) - Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün himayelerinde Kültür Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının koordinasyonunda başlatılan Türkiye okuyor kampanyası çerçevesinde Alanya Halk Eğitim Merkezi ücretsiz kitap dağıttı.
     Alanya Halk Eğitim Merkezi tarafından Atatürk Anıtı önünde stant açılarak, aralarında dünya klasiklerinin de yer aldığı 300 kitap vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.
     Alanya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Coşkunsu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün himayelerinde gerçekleştirilen proje kapsamında vatandaşlara ücretsiz kitap dağıttıklarını söyledi. Bu uygulamayı geleneksel hale getirmek istediklerini dile getiren Coşkunsu, insanların kitap okumak yerine televizyon izlemeyi, bilgisayar ve cep telefonu kullanmayı tercih ettiğini kaydetti.
     Türkiyede insanların yeterince kitap okumadığını ileri süren Coşkunsu, ücretsiz kitap dağıtarak okumanın önemini hatırlatmak, bu konuda bir farkındalık ve duyarlılık oluşturmak istediklerini belirtti.
     Ayrıca okumanın önemini anlatan afişler de bastırdıklarını ifade eden Coşkunsu, Alanyada kitap okuma kültürünün geliştirilmesine katkıda bulunmak istiyoruz dedi.
     Standı Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu da ziyaret etti.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Alanyada Türkiye okuyor kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER