Alanyada 2B Yasası anlatıldı

Alanyada 2B Yasası anlatıldı


ANTALYA (A.A) - Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Yalçın, 2B Yasasının devletle vatandaş arasındaki 40 yıllık hukuki ihtilafları çözen bir yasa olduğunu söyledi.
     Yalçın, Antalya Defterdarlığınca Alanya Ticaret ve Sanayi Odasında 2B Yasasının anlatılması amacıyla düzenlenen toplantıda, yasanın devletle vatandaşın anlaşması açısından son derece önemli ve yararlı bir yasa olduğunu belirtti.
     2B Yasasının devletle vatandaş arasındaki 40 yıllık hukuki ihtilafları çözen bir yasa olduğunu vurgulayan Yalçın, Yasaya göre hak sahipleri, kadastro tutanaklarında yer alan kişilerdir. Hak sahiplerinin haklarının devam etmesi için 6 ay içerisinde başvuru yapmaları gerekiyor. Yasa ve adaletin sağladığı hakları kullanıp herkese en azami yararı sağlamayı amaçlıyoruz dedi.
     2B Yasasından elde edilecek gelirin sanıldığı gibi bütçede kullanılmayacağını, gelirin orman köylerinde, kentsel dönüşüm alanlarında ve yeni orman alanlarının oluşturulması için kullanılacağını anlatan Yalçın, bunun da söz konusu yerlerin gelişmesine çok önemli katkı sağlayacağını kaydetti.
     Hak sahiplerinin dedikodulara değil, yasalara inanmasını gerektiğini vurgulayan Yalçın, hak sahiplerinin bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini ifade etti.
    
     -Alanyada 5 bin 466 parsel 2B alanı var-
    
     Antalya Defterdarı Hidayet Mat ise, hak sahibi olmasına rağmen 6 ay içerisinde başvuru yapmayanların arazilerinin daha sonra ihaleyle satışa çıkarılabileceğini vurgulayarak, başvuru bedellerinin belediye sınırları ve mücavir alanları içerisinde 2 bin lira, mücavir alan dışında kalan yerlerde ise bin lira olduğunu söyledi.
     Başvuranların söz konusu yeri almaktan vazgeçmesi halinde başvuru parasını geri alabileceğini ifade eden Mat, Peşin alımlarda belirlenen rayiç bedel üzerinden yüzde 10 indirim yapılacak. Taksitle alınması durumunda faiz kesinlikle uygulanmayacak. Satış bedelleri ilçelerde oluşturulan komisyonlar tarafından belirlenecek diye konuştu.
     Fiyat belirlenirken arazinin yapısı, verimliliği ve bölgedeki rayiç bedeller gibi unsurların dikkate alındığını, belirlenecek fiyatın rayiç bedelin yüzde 70ini geçmeyeceğin dile getiren Mat, Alanyada 5 bin 466 parsel 2B alanı bulunuyor. Bu parsellerden yaklaşık yüzde 76sı metrekaresi 56 kuruş ile 28 lira, yüzde 16sı 28 ile 56 lira, yüzde 4ü 56 ile 112 lira, yüzde 4ü ise 112 ile 224 lira arasında satılacak dedi
     Belediye başkanları ile köy ve mahalle muhtarlarının katıldığı toplantıda daha sonra Yalçın ve Mat, katılımcıların soruları yanıtladı.
     (FAL-HS-ALİ)
<< Önceki Haber Alanyada 2B Yasası anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER