Alanyada kardeşlik projesi

Alanyada kardeşlik projesi -Vanın Erciş ilçesinden Alanyaya gelen 21 köy muhtarı, Doğu-Batı Kardeşliği Projesi kapsamında 3 gün boyunca ağırlandı -Alanya Kaymakamı Özdemir: Biz aynıyız, bizim ayrı gayrımız yok


ANTALYA (A.A) - Vanın Erciş ilçesinden Alanyaya gelen 21 köy muhtarı, Doğu-Batı Kardeşliği Projesi kapsamında 3 gün boyunca ağılandı.
     Özel Ufuk Eğitim Kurumlarının gerçekleştirdiği, Alanya ve Erciş Kaymakamlığının da desteklediği proje kapsamında Ercişten gelen 21 köy muhtarı, Alanyadaki köy muhtarlarınca 3 gün misafir edildi.
     Alanya Öğretmenevinde gerçekleşen toplantıda konuşan Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, afetlerin, musibetlerin toplumun fertlerini bir araya getiren, birleştiren, kucaklaştıran, bir süreç olduğunu söyledi.
     Türkiyeyi parçalayıp yutmak isteyen, beraberliği istemeyen emperyalist güçler olduğunu ifade eden Özdemir, Bunlara fırsat vermemek gerekir. Biz aynıyız, bizim ayrı gayrımız yok. Ademin çocuklarıyız ve insanlık çizgisinde insan olmamız hasebiyle kardeşiz. Bunun aksini kimse iddia edemez. Hiçbir ortak paydamız olmazsa insanlık gibi büyük yüce bir ortaklığımız var. Hepimiz canımız yandığında Allahım deyip ellerimizi aynı yere kaldırıyoruz dedi.
     Son yıllarda Türkiyenin büyük gelişim gösterdiğini kaydeden Özdemir, Türkiyenin başına bir bela açılmazsa 10 yıl sonra sonra bu ülkeyi kimse tanıyamaz. Amerikayı ve Avrupayı dize getiren bir kriz olurken biz dimdik ayakta kaldık diye konuştu.
     Erciş Köy Muhtarları Derneği Başkanı Yahya İnan ise Alanyada meslektaşlarından ve Özel Ufuk Eğitim Kurumlarının göstermiş olduğu misafirperverlikten memnun kaldıklarını dile getirdi.
     Erciş ve Alanya Kaymakamlığı ile kendilerini ağırlayan Alanya halkına teşekkür eden İnan, Hepimiz aynı ülkenin insanıyız. Ayrılamaz, bölünemez bir bütünlüğümüz var dedi.
     Alanya Köy Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Kurt da hiç kimseye ayrı davranılmadığını belirterek, Biz hiçbir zaman Kürt kardeşlerimizi atmadık, atmayacağız. Buna müsaade etmeyeceğiz. Kürt kardeşlerimizi de terör örgütü ile bir tutmuyoruz. Kardeşlerimizi seviyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Alanyada kardeşlik projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER