Alanya Belediye Meclisi toplandı

Alanya Belediye Meclisi toplandı -Toplantıda bazı meclis üyeleri, Alanyadaki işyerlerinin saat 01.00da kapatılması yönündeki kararın turizm sezonunda kaldırılmasını istedi -Alanya Belediye Başkanı Sipahioğlu: -Aldığımız kararı


ANTALYA (A.A) - Alanya Belediye Meclisinde bazı meclis üyeleri işyerlerinin saat 01.00da kapatılması yönünde alınan kararın turizm sezonunda uygulanmamasını istedi. Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, uygulamayla ilgili, Aldığımız kararın doğruluğunu geri dönüşlerle görüyoruz dedi.
     Alanya Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu başkanlığında toplandı. Bütçe ve imar komisyonlarının kararlarının okunmasının ardından kapalı olimpik yüzme havuzu fiyat tarifesi oy birliğiyle kabul edildi. İmar Komisyonna sunulan Alanya Yat Limanına ilave mendirek talebi ise bilimsel araştırmanın yapılmasına için İmar Komisyonuna havale edildi.
     Dilek ve temenni bölümünde bazı meclis üyeleri, Alanya Encümeninin bir süre önce aldığı, bakkal ve tekel büfeleri gibi işyerlerinin saat 01.00de kapatılması yönündeki kararın turizm sezonunda kaldırılmasını istedi.
     Başkan Sipahioğlu, bunun üzerine yaptığı konuşmada, tekel ürünlerinin gelişi güzel tüketimini önlemek amacıyla bu uygulamayı başlattıklarını hatırlattı. Hedef alkol tüketimini daha disiplinli alarak yaşanan sıkıntıların önüne geçmekti diyen Sipahioğlu, uygulamadan alınan sonuçların memnuniyet verici olduğuna işaret etti.
     Eğlence ve ticaretin ayrıştırılması gerektiğine değinen Başkan Sipahioğlu, Bu uygulamayla alkol tüketimini düzene sokmak istiyoruz. Gelişigüzel yerlerde alkol tüketimi yapılmamalı. Zaten aldığımız kararın doğruluğunu geri dönüşlerle görüyoruz. Örneğin seyahat acenteleri kararın uygulanmasının ardından olumlu izlenimlerini bizlerle paylaştılar dedi.
     Toplantının ardından Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Veliddin Yenialp ve beraberindeki bir grup esnaf, uygulamaya tepki için Alanya Belediye binası önüne geldi. Yenialp ve beraberindekiler, saat 01.00da tüm işyerlerinin kapatılması yönündeki kararın geri alınması konusunda meclis üyelerinden destek istedi.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Alanya Belediye Meclisi toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER