Alaplıda köy içme sularında kirlilik

Alaplıda köy içme sularında kirlilik -Kaymakam Malğaç: -Yapılan analizlerde köylerin yüzde 90nında içme sularında düşük de olsa kirlilik tespit edildi


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakın Alaplı ilçesine bağlı köylerdeki içme suyu analizlerinde düşük de olsa kirlilik tespit edildiği bildirildi.
     Kaymakam Yıldıray Malğaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerin içme sularına yağmur ve atık suların karışmasından dolayı alınan numunelerde 49 köyün 47sinde düşük oranda kirlilik çıktığını söyledi.
     Kirliliğinin başlıca sebepleri arasında köylerdeki su depolarının klorlanmamasından kaynaklandığını ifade eden Malğaç, şunları kaydetti:
     Köylerin içme sularının büyük bir bölümü Alaplı Çayı kenarlarına kurulan kesen kuyularından sağlanmaktadır. Suyun ilk çıktığı kuyulara atıklar, yağmur suları ve yüzeysel sular karışıyor. Yapılan analizlerde köylerin yüzde 90nında içme sularında düşük de olsa kirlilik tespit edildi. Köylerimize içme suyu tahsisi yapılırken klorlama cihazı ve klor verilmektedir. Köylerimizin yüzde 80inde de klorlama cihazı bulunmaktadır. Ancak su depolarına klorlama yapılmamış. Öncelikle bu durumu bertaraf etmek için atık sularının ortak bir arıtma ile dereye karışmadan drenaj edilmesi çalışması yapmaktayız. Ayrıca, klorlama yapılması içinde muhtarlarımıza gerekli uyarıları sürdürüyoruz. Biz her ölçümden sonra yazılı ve sözlü olarak muhtarlarımızı uyarıyoruz. Köy muhtarlarımızın mutlaka su depolarında klor kullanması gerekmektedir.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli/Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Alaplıda köy içme sularında kirlilik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER