Alaplıdan 35 kişi Halil İbrahim Buluşmasına

Alaplıdan 35 kişi Halil İbrahim Buluşmasına katıldı


ZONGULDAK (A.A) - Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malgaç, Şanlıurfa Valiliği tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Halil İbrahim Buluşmalarına bu yıl ilçeden 35 kişinin katıldığını bildirdi.
     Malğaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, buluşmalara katılan tüm yardım guruplarının kent merkezinde biraraya gelerek Balıklıgöl platosuna kadar kortej yürüyüşü yaptığını söyledi.
     Alaplıdan yürüyüşe katılanların, vatandaşlara fındık dağıttığını anlatan Malğaç, şöyle konuştu:
     Gezi Türkiyenin tarihi yerlerini görme acısından çok olumlu geçti. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmalarının amacının misafirperverlik, paylaşım, gönül genişliği, yardımseverlik, iyilik, cömertlik, bereket gibi insani hasletlerin ışığında, Hz. İbrahimin binlerce yıl öncesinden açtığı yoldan giderek, ayak izlerini takip etmektir. Dünya üzerinde faaliyet gösteren bütün yardım kuruluşları Şanlıurfada biraraya geldi. Bizde Alaplı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve Alaplı Halk Eğitim Müdürlüğü önderliğinde daire müdürleri ve esnaflarımızın katılımıyla 35 kişilik bir heyetle Halil İbrahim Buluşmalarına katıldık. Etkinliklerin yanı sıra, Şanlıurfa Kurtuluş Müzesi, Sabır Peygamberi Hz. Eyüpün hastalık çektiği mağara ve kutsal suyundan yıkanarak şifa bulduğu kuyu, Hz. İbrahim doğduğu rivayet edilen mağara, Hz. İbrahim Camisi, Balıklı göl, Urfa kalesi, Dünyanın ilk üniversitesi Harran Üniversitesi, 12 bin yıllık olduğu tahmin edilen göbekli tepede bulunan dünyanın ilk tapınağı, türbeler, tarihi Camiler ile mağaraları gezerek dört günlük gezimizi tamamladık.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Alaplıdan 35 kişi Halil İbrahim Buluşmasına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER