Alaplı Belediyesinden atık yağ kampanyası

Alaplı Belediyesinden atık yağ kampanyası


ZONGULDAK (A.A) - Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, geri kazanım amacıyla 5 litre bitkisel atık yağ getirene 1 litre temiz yağ kampanyası başlattıklarını bildirdi.
     Çimenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, çevreyle ilgi çalışmalarımıza titizlik gösterdiklerini belirterek, bu amaçla yaptıkları çalışmalardan birinin de evsel atık yağların geri dönüşüme kazandırılması olduğunu söyledi.
     Bununla ilgili olarak bir geri dönüşüm firmasıyla 2 yıl önce protokol yaptıklarını hatırlatan Çimenoğlu, bu çalışma kapsamında ilçede 2 yılda 25 ton evsel atık yağ topladıklarını ifade etti.
     Çarşı merkezinde esnaflarla olan çalışmaların düzene girmesiyle birlikte evlerde çalışmalara başladıklarını aktaran Çimenoğlu, İlgili firmayla 5 litre bitkisel atık yağ getirene 1 litre temiz yağ kampanyası başlattık. Afişler yaptık. Her yere asıyoruz. El ilanları dağıtacağız. Merkezde toplama yerleri oluşturduk. Sadece ilçe merkezindeki değil, köylerdeki ev hanımlarını da kampanyaya katılmaya davet ediyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Alaplı Belediyesinden atık yağ kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER