Alaplı Çayında sel tehlikesi

Alaplı Çayında sel tehlikesi -İlçede etkili olan sağanak yağış nedeniyle Alaplı Çayının Karadenize bağlantılı olduğu ağzın molozlarla dolması sonucu su seviyesinin yükselmesiyle 6 iş yerini su bastı -Belediye Başkanı Çimenoğ


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakın Alaplı ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Alaplı Çayının Karadenize bağlantılı olduğu ağzın molozlarla dolması sonucu su seviyesinin yükselmesiyle 6 iş yerini su bastı.
     Dün akşamdan bu yana ilçede etkili olan sağanak yağış ve fırtına nedeniyle Karadenizde oluşan dalgalar Alaplı Çayını molozlarla doldurdu. Çaydaki su seviyesinin yükselmesi nedeniyle Alaplı Belediyesi alarma geçti.
     Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin sel tehlikesi altında olduğunu söyledi.
     Alaplı Çayının ağzının molozlarla tamamen kapandığını ifade eden Çimenoğlu, şöyle konuştu:
     Alaplı Çayı, Gümeli beldesinden başlayarak ilçe merkezinden Karadenize akmaktadır. Çayın çıkışında daha önce mendirek vardı. Ancak dolgu çalışması ardından mendirek işlemini yitirmiş durumdadır. Şu anda çay çıkışında mendirek olmadığı için çayın Karadenize akmasında sıkıntı olmaktadır. Karadenizin dalgaları da çay ağzına taş ve kum doldurmak suretiyle kapatmaktadır. Belediye olarak iş makinelerini çay ağzında tutarak açmaya çalışıyoruz. Fakat doğanın gücüne iş makineleriyle karşı gelmemiz mümkün olmuyor. Şu an itibariyle Karadenizde yaklaşık 6 metreyi bulan dalga nedeniyle çayın ağzı tamamen kapanmış durumdadır. Bu nedenden dolayı da çayda su seviyesi yaklaşık 10-15 metre yükseldi. Çaydaki su seviyesinin yükselmesi nedeniyle şehir içerisinde bodrum katlar çay seviyesinin altında kaldığı için su basmaları oldu. İlçede ekiplerimiz 6 iş yerinde su boşatma çalışması yapıyor. Zarara uğrayan esnaflarımız var. Şu an da çok şiddetli bir yağış olsa Alaplıyı sel basar. Sel tehlikesi altındayız. Acilen mendirekin yapılması gerekiyor.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Alaplı Çayında sel tehlikesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER