Alaplı Hükümet Konağında yangın tatbikatı

Alaplı Hükümet Konağında yangın tatbikatı


ZONGULDAK (A.A) - Alaplı Hükümet Konağında yangın ve kurtarma tatbikatı düzenlendi.
     Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından, senaryo gereği hükümet konağı içerisinde çıkan yangında, alarmın çalmasının ardından binada bulunan yaklaşık 200 personel tahliye edilirken, tahliye sırasında engelli personele öncelik tanındı.
     Senaryo gereği itfaiye ekipleri binaya girerek ikinci katta bulunan yaralıyı sedye ile binadan çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti.
     Bu arada binanın üçüncü katında mahsur kalan bir kişi, itfaiye merdiveniyle kurtarıldı.
     Tatbikatın ardından Hükümet Konağı önünde yakılan ateş, Kaymakam Yıldıray Malğaç tarafından yangın tüpü kullanılarak söndürüldü.
     Tatbikatı çevre binalarda bulunan vatandaşlar tarafından izlenirken, bazı vatandaşlarında cep telefonlarıyla çekim yaptığı görüldü.
     İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tatbikatın başarılı geçtiğini söyledi.
     Kurumlarda yangın ve kurtarma tatbikatlarını her yıl yapılacağını aktaran Taşkın, Hükümet konağında görevli kurtarma, yangın, ilk yardım ekiplerinden oluşan 40 kişiye önce teorik eğitim verdik. Bu eğitim ardından bugünde bina tahliyesi, yangın söndürme ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirdik. Ardından tavalarda yanan ateşi yangın tüpüyle nasıl söndürüleceğini ve yanan bir tüpe nasıl müdahale edileceğini uygulamalı olarak gösterdik diye konuştu.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Alaplı Hükümet Konağında yangın tatbikatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER