Alaplı Kaymakamı Malğaç:

Alaplı Kaymakamı Malğaç: -İlçemizde öğrencilerimizin sosyal hayatta spor yapabilecekleri ve sportif yönden gelişebilecekleri alanlar maalesef yok


ZONGULDAK (A.A) - Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, İlçemizde öğrencilerimizin sosyal hayatta spor yapabilecekleri ve sportif yönden gelişebilecekleri alanlar maalesef yok dedi.
     Malğaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede yaklaşık 2 bin 700 üniversite, 7 bin civarında da ilköğretim ve lise öğrencisi bulunduğunu söyledi.
     Öğrenciler için bu yıl spor alanlarında gerçekleşmesini bekledikleri projeler olduğunu ifade eden Malğaç, şöyle konuştu:
     İlçemizde öğrencilerimizin sosyal hayatta spor yapabilecekleri ve sportif yönden gelişebilecekleri alanlar maalesef yok. Tek bir spor salonumuz var. Oda 1972 yıllarında yapılmış olup ciddi eksikleri var. Bu eksikleri gidermek için çalışmalarımız devam ediyor. Sentetik çim sahanın ihalesi yapıldı. Önümüzdeki günlerde sentetik çimi serilmeye başlanacak. Bu ay içerisinde teslim edilerek amatör spor kulüpleri antrenmanlarını ve müsabakalarını kendi sahalarında yapabilecekler. Ayrıca spor salonun tadilatı için bir ödenek talebimiz var. Buranın baştan sona tekrar yenilemesi gerekiyor. Öğrencilerimiz dahi iyi ortamda spor yapabilmeleri için proje hazırladık. Bunu bakanlığımıza sunduk. Ahmet Zeki Atalay ilkokulunun karşısında 600 metre hazineye ait yerin tahsisi yapıldı. Buranın projelendirilmesi ve gerekli ödenekler bakanlığımızdan ayrıldığı taktirde buranın yapımını dört gözle bekliyoruz. Gençlerimizin ve öğrencilerimizin vakitlerini daha verimli değerlendirebilmeleri adına bu yıl tüm okullarda ders olarak okutulmaya başlanan satranç konusunda eğitim merkezi projemiz var. Ayrıca İncivez mesire alanının tekrar hareket kazanması ve vatandaşlarımız yürüyüş ile gezinti yapabilmeleri için proje hazırladık. Projemizin onaylanmasını bekliyoruz.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Alaplı Kaymakamı Malğaç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER