Aldıkları eğitimle iş sahibi oldular

Aldıkları eğitimle iş sahibi oldular -Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve SODES kapsamında desteklenen proje kapsamında, aralarında eski hükümlülerin de bulunduğu kursiyerler iş sahibi oldu -Cumhuriyet Başsav


ERZURUM (A.A) - Erzurumda hayata geçirilen proje kapsamında aralarında eski hükümlülerin de bulunduğu kursiyerler iş sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.
     Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı tarafından hazırlanan ve SODES kapsamında desteklenen Toplumla Kaynaştırma ve İstihdam Projesi kapsamında kentte aralarında eski hükümlü, tutuklu ve dezavantajlı grupların da bulunduğu 152 kişiye çeşitli eğitimler verildi.
     Eski hükümlülerin yeniden suç işlemesinin önlenmesi, topluma kazandırılması ve ceza infaz kurumunda bulunmaları nedeniyle psikolojik ve özellikle ekonomik olarak zor durumda bıraktıkları ailelerini bu olumsuz ruh halinden ve ekonomik sıkıntılardan kurtarmak için iş ve mesleki beceri kazandırmayı amaçlayan projeyle kursiyerlere yönelik iş dünyasının ihtiyaç duyduğu 5 alanda meslek kursu düzenlendi.
     Yaklaşık 1 yıl süren kurs kapsamında başarılı olan ve aralarında eski hükümlülerin de bulunduğu kursiyerlerin 103üne işe yerleşebilmeleri için sertifika verildi. 10u eski hükümlü toplam 22 kişi kaynakçılık, muhasebe ve çağrı merkezi gibi kurumlarda işe yerleştirildi.
     Diğer kursiyerlerin de işe alınması için Erzurum Ticaret Borsası Salonunda düzenlenen toplantıda, meslek başarı belgesini alan kursiyerlerle iş adamı ve sanayiciler buluşturuldu.
     Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, burada yaptığı konuşmada, Erzurumda üretimin az olduğunu belirterek, kentin Doğu Anadolu Bölgesinin cazibe merkezi olmasına rağmen son yıllarda göç verdiğini söyledi.
     İşsizliğin önlenmesi ve dezavantajlı grubun topluma kazandırılması için önemli bir projenin hayata geçirildiğini vurgulayan Apaçık, İnşallah bu proje kapsamında buradaki göç vermeyi tersine çevireceğiz. Kentimiz göç alacaktır. Eğer ülkemizde işsizliğin önlenmesini istiyorsak, kavga ve dövüşlerin önlenmesini, aile içi şiddetin önlenmesini istiyorsak insanlara iş, aş vermemiz lazım dedi.
     Bir şey kaybetme korkusu olmayan insanların her şeyi yapabileceğini ifade eden Apaçık, İşi kaybetme riski olmayan kişi her şeyi yapabilir. Ama işi gücü olan, hayattan beklentisi olan insanlara bir şey yaptırmasınız çok zordur. Onun için bu proje önem arz ediyor diye konuştu.
     Konuşmaların ardından kursiyer ve projeye destek sağlayan kuruluşların temsilcilerine plaket verildi.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Aldıkları eğitimle iş sahibi oldular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER