Aldırmazdan hal esnafına ziyaret

Aldırmazdan hal esnafına ziyaret


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Vedat Dalokay Toptancı Halini ziyaret ederek, esnafın sorunlarını dinledi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Adana Kabzımallar Esnaf Odası Başkanı Zafer Hallaçoğlu, Aldırmaza başlıklar halinde sorunlarını anlattı.
     Adanaya giriş yapan ürünün çoğunluğunun hale giriş yapmadan kaçak yollardan tablacılar aracılığı ile satıldığını belirten Hallaçoğlu, İlçe belediyelerin kurduğu pazar yerlerinde esnafın çoğunluğu hal kayıt sistemine kayıtsız olarak çalışıyor. Vergi mükellefi olmayanlar bile var. Maliye Bakanlığına bağlı birimleri pazar yerlerini denetlemeye çağırıyoruz. Kanunu uygulamayan ilçe belediyeleri hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız dedi.
     Aldırmaz da kaçak ve korsanın önlenmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak üzerlerine düşeni yapmaya her zaman hazır olduklarını belirtti.
     Hal esnafının her türlü sorununun çözümünde yardımcı olmak istediklerini ifade eden Aldırmaz, Kaçak satışlarla hep beraber mücadele etmek zorundayız. Büyükşehir Belediyesi bu mücadelenin bir yanını oluşturuyor. Ancak her kurum üzerine düşeni yapmalı. Biz işbirliğine hazırız ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Adana
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Aldırmazdan hal esnafına ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER