Aliağa

Aliağa-Menderes banliyösünün Torbalıya uzatılacak olması


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa-Menderes banliyösünü Torbalıya uzatacak 30 kilometrelik ilave hat üzerindeki 5 istasyon ve 7 karayolu geçidinin yapımı ile fiber optik kabloların çekilmesi ve haberleşme için bu ay 8 paket halinde yapım ihalesine çıkacak.
     İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye ile TCDD ortaklığında gerçekleştirilen Aliağa-Menderes Banliyö Sisteminin Torbalıya kadar uzatılması için arka arkaya somut adımlar atılıyor. Bu konuda TCDD ile protokol imzalayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 30 kilometrelik ilave hat üzerindeki 5 istasyon ve 7 adet karayolu alt-üst geçit için projeleri tamamlayarak yapım ihalelerine çıkmaya başladı. 5 istasyon ile 7 adet karayolu alt- üst geçidi, bir adet yaya üst geçidi, 30 kilometrelik hattın fiber optik kablolarının çekilmesi ve istasyonlar için haberleşme ile zayıf akım işlemlerinin yapılması işleri toplam 8 paket halinde ihale edilecek.
     İhalelerin sonuçlandırılıp yer tesliminin yapılmasının ardından, istasyon ve karayolu üst geçitleri 16 ayda tamamlanacak.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir
     Yayıncı: Ramazan Ercan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER