Alman Büyükelçiliği yetkilisi, Sarayönünde tesisleri

Alman Büyükelçiliği yetkilisi, Sarayönünde tesisleri gezdi


KONYA (A.A) - Sarayönü Kaymakamlığı ve Başak Ekolojik Yaşam Derneği tarafından hazırlanan Çinicilik Projesi kapsamında Sarayönüne gelen Dirk Tröndle, Saray Yem AŞ tesislerini gezdi.
     Tröndle, gezi sırasında yaptığı konuşmada, görev süresi boyunca Türkiyenin birçok yerini gezdiğini ve en büyük tarım alanlarının Konyada bulunduğunu gördüğünü söyledi.
     Konyadaki potansiyelin çok büyük olduğunu belirten Tröndle, Organik ürünlerin önemi her geçen gün artıyor. Eskiden Türkiyede organik ürünler yurt dışına satılmak için üretilirdi ancak şimdi bu organik ürünler Türkiyede de tüketilmeye başlandı. Bu da Türk halkının yaşam kalitesine önem verdiğini ve yaşam koşullarının iyileştiğini gösteriyor dedi.
     Gezdikleri bu tesiste organik üretim yapıldığı belirten Tröndle, organik üretimin zahmetli bir iş olduğunu ifade ederek, Demirpolat Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Demirpolata, bu işten vazgeçmemesi tavsiyesinde bulundu.
     Demirpolat ise organik üretimin bir gönül işi olduğunu vurgulayarak, ürettikleri organik ürünlerin bazı firmaların adı altında piyasada yer aldığını ancak, bundan sonraki süreçte artık ürünlerini kendi adlarıyla tüketiciye ulaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Ahmet Turan
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Alman Büyükelçiliği yetkilisi, Sarayönünde tesisleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER