Alman parlamenterler Yozgatta

Alman parlamenterler Yozgatta -SPDli politikacılardan oluşan 11 kişilik heyet, Yozgat Valisi Necati Şentürkü ziyaret etti


YOZGAT (A.A) - Aralarında Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Hamburg Milletvekili Ali Rıza Şimşekin de bulunduğu SPDli politikacılardan oluşan 11 kişilik heyet, Yozgat Valisi Necati Şentürkü ziyaret etti.
     Hamburg Milletvekili Ali Rıza Şimşek, ziyarette yaptığı konuşmada, göçmen ailelerin uyum sorununa katkıda bulunmak ve Yozgatı tanımak amacıyla geldiklerini, ziyaretlerinin dış politika görevi olmadığını ifade etti.
     Heyette bulunanların asıl görevinin Almanyada bulunan göçmen ailelerle yaşanan uyum sorununa çözüm üretmek olduğunu belirten Şimşek, SPD milletvekilleri olarak bu sorunun çözümünün kolay olduğunu düşünmüyoruz. Sorunun çözümünde yılların ihmali var. Üstelik bu sorun tek taraflı da değil. Sosyal demokrat bir parti olarak bu sorunun kökenine inmeliyiz. Bunu böyle düşündük ve bu düşüncelerle Türkiyeye geldik dedi.
     Vali Necati Şentürk de birçok Yozgatlının Avrupanın değişik ülkelerine göç ettiğini anımsattı.
     Alman konukların ziyaretleri ile kendisini onurlandırdığını belirten Şentürk, Göçmen ailelerin uyum sorununa katkıda bulunmak ve Yozgatı tanımak amacıyla ilimizdeler. Bir arada yaşayan insanların birçok ortak yanlarının olması çok doğal. Buna paralel olarak birçok sorunlarının da olması doğaldır. Her iki toplumun da kültürleri çok farklı. Bu sebeple yaşanan sorunları en aza indirmek için hep birlikte gayret sarf etmeliyiz diye konuştu.
     Şentürk, konuklarına yöresel menengiç kahvesi ikram etti, kentin simgesi saat kulesi işlemeli tablo hediye etti.
    
     Muhabir: Özcan Güney / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Alman parlamenterler Yozgatta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER