Almanyada öldürülen Türk çocuklar

Almanyada öldürülen Türk çocuklar -Dortmund kentindeki olayda hayatını kaybeden 1i kız 3 çocuk Adananın Ceyhan ilçesinde toprağa verildi


ADANA (A.A) - Almanyanın Dortmund kentindeki olayda hayatını kaybeden 1i kız 3 çocuğun cenazesi Ceyhan ilçesinde toprağa verildi.
     Uçakla Adana Havalimanına getirilen 12 yaşındaki Zilan, 10 yaşındaki Mehmet ve 4 yaşındaki Mustafa Tüfekçinin cenazeleri, merkez Seyhan ilçesindeki evlerinde bir süre bekletildikten sonra defnedilmek üzere Ceyhana götürüldü.
     İlçeye bağlı Sarıbahçe köyü mezarlığına getirilen cenazelerden Zilana ait tabutun üstüne yakınları tarafından duvak konuldu. Cenazeler baba Muharrem Tüfekçinin yanı sıra akrabaları ile çok sayıda köylünün katıldığı cenaze namazının ardından yan yana açılan 3 mezara defnedildi.
     Cenaze töreni sırasında ayakta durmakta zorlanan baba Tüfekçi, olayla ilgili konuşmak istemediğini ifade etti.
     Yakınları, çocukların annelerinin 1 yıl önce öldüğünü, Muharrem Tüfekçinin ise bir süredir Bulgar asıllı bir kadınla nikahsız birlikte yaşadığını anlattı.
    
     -Olay-
    
     Almanyanın Dortmund kentinde 3 Ağustos günü, Tüfekçi ailesinin çok katlı bir binanın giriş katındaki evlerinde yangın çıkmış, yangından sonra 4 yaşındaki Mustafa ile 12 yaşındaki ablası Zilanın cesetleri bulunmuş, 10 yaşındaki Mehmet ise hastanede hayatını kaybetmişti. Polis, otopsiden sonra yaptığı açıklamada, 3 çocuğun da önceden şiddete maruz kaldığını, Mustafa ve Dilanın yangın çıkmadan önce hayatlarını kaybettiğini bildirmişti. Bir süredir baba Muharrem Tüfekçiyle birlikte yaşayan Bulgar kökenli kadın, cinayet ve kundaklama suçlamasıyla tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: İrfan Kurt / Anıl Bağrık
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber Almanyada öldürülen Türk çocuklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER