Almanyadan Suriyeli sığınmacılara gönderilen yardım

Almanyadan Suriyeli sığınmacılara gönderilen yardım -Merkezi Almanyada bulunan Wings of Help adlı yardım kuruluşu tarafından gönderilen yardım malzemeleri Türk Kızılayı yetkililerine teslim edildi


OSMANİYE (A.A) - Merkezi Almanyada bulunan Wings of Help adlı yardım kuruluşu tarafından Türkiyedeki Suriyeli sığınmacılar için gönderilen yardımlar, Türk Kızılayı yetkililerine teslim edildi.
     İki kargo uçağı ile getirilen ve Adana Havalimanı kargo bölümünde bekletilen yaklaşık 80 ton yardım malzemesi, Türk Kızılayı yetkilileri tarafından teslim alındı.
     Teslim işlemlerinin ardından içerisinde yaklaşık 50 bin kişiye 3 ay yetecek kadar ilaç ve gıda ürünleri bulunduğu bildirilen yardım malzemeleri, kamyonlara yüklenerek Türk Kızılayının bölgedeki depolarına gönderildi.
     Wings of Help Müdürü Frank Franke, yardım çalışmalarına katılan astronot Dr. Ulf Merbold, pilot Bruno Gantenbrink, Almanya Eczacılar Birliği Başkanı Prof. Dr. Gerhard Genstshaler ile birlikte Osmaniyedeki Suriyelilerin kaldığı çadır kenti ziyaret etti.
     Çadır Kent sorumlusu Murat Sak ile görüşen heyet, beraberlerinde getirdikleri bir miktar gıda ve temizlik malzemesini de teslim etti.
     İki kargo uçağıyla Adanaya getirilen yardım malzemelerinden bir kısmının Osmaniyedeki çadır kentte kalan Suriyelilere dağıtılacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Ömer Yıldız / Ümit Kahrıman
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Almanyadan Suriyeli sığınmacılara gönderilen yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER