Almanyanın Antalya Konsolosu Köllerden valiliğe ziyaret

Almanyanın Antalya Konsolosu Köllerden valiliğe ziyaret


ANTALYA (A.A) - Almanyanın Antalya Konsolosu olarak atanan Karin Köller ile eski Antalya Konsolosu Frank Urbschat, Vali vekili Recep Yükseli ziyaret etti.
     Vali Vekili Yüksel, makamında gerçekleşen ziyarette, Konsolos Köllere yeni görevinin hayırlı olmasını, Konsolos Urbschat ile sağlanan başarılının ve verimli çalışmaların devamını diledi.
     Antalyadan ayrılan ve İtalyaya Milano Konsolosu olarak atanan Konsolos Urbschate da yeni görevinde başarılar dileyen Yüksel, Antalyada görev yaptığı süre içerisinde hem turizm hem de ekonomik anlamda iki ülke ilişkilerinin gelişmesinde göstermiş olduğu işbirliğinden dolayı teşekkür etti.
     Alman turistlerin tatil için Antalya bölgesini tercih ettiğine değinen Yüksel, 2011 yılında 3 milyon dolayında Alman turistin kente gelip tatil yaptıklarını söyledi.
     Konsolos Karin Köller ise Antalyaya atanmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, iki ülkenin yakın ilişkileri ile kültürlerinin birbirine benzemeye başladığını söyledi. İki ülke arasında turizm kadar ticaretin de önemli olduğunun vurgulayan Köller, iki ülke arasında yeni projeler geliştirmek istediğini bildirdi.
     Konsolos Urbschat da Antalyadan ayrılacağından dolayı üzüldüğünü belirterek, görev süresi içerisinde verilen destekten dolayı teşekkür etti.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Almanyanın Antalya Konsolosu Köllerden valiliğe ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER