Alsancaktaki silahlı kavga

Alsancaktaki silahlı kavga -İzmirde şubat ayında 2 kişinin ölümü, 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgayla ilgili 5 sanıklı davada, 1 sanık tahliye edildi


İZMİR (A.A) - İzmirde şubat ayında Esat Beşok ile İdris Turşakın ölümü ve 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgayla ilgili davada, 5 sanıktan biri tahliye edildi.
     İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Hakan Ulubel, Yasin Coşkun, Halil Emre ile tutuksuz sanık İsmet Ertürk Tarı ve tarafların avukatları katıldı.
     Tutuklu sanık Yasin Coşkun, İdris Turşakı kendisinin vurduğunu söyledi.
     6 yıldır Esat Beşokun özel güvenlik korumalığını yaptığını, olay günü Beşokun silahını kendisine verdiğini anlatan Coşkun, şöyle konuştu:
     Esat, İdris ile buluşacağını belirtti. Yolda arama olur diye silahını bana verdi. İdris Alsancakta yanımıza geldi. Esat ile yalnız konuşacaklarını belirtip yanımızdan ayrıldılar. Esat ile İdrisin yumruklaştığını gördüm. Ne oluyor diye onların olduğu yere doğru koştum. İdris birden belinden silahı çıkarıp Esata doğru ateş etti. Esat yere düştü. Ben onun yanına gitmek için hamle yaptım. İdris bu kez de silahı bana doğrultup ateş etti. Kafamda bir anda sıcaklık hissettim. Esatın verdiği silahla ben de İdrise doğru ateş ettim. Ben ateş ettikçe kendisi geriye doğru kaçıyordu. Arkamdan da çok sayıda ateş eden vardı. Yaralandığım için hastaneye götürmelerini istedim. Hastaneye giderken de silahı çöp konteynerine attım. Sanık Halil Emre olay yerinde yoktu.
     Mahkeme heyeti, duruşma sonunda tutuklu sanık Halil Emrenin tahliyesine, gelmeyen tanıkların zorla getirilmesine, gıyabi tutuklu sanık Hüseyin Sevenin aranmasının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
    
     -Olay-
    
     Alsancaktaki Meksika Sokağı üzerinde 3 Şubatta meydana gelen olayda, 28 yaşındaki Esat Beşok ile Pasaportta bir restoran işleten 34 yaşındaki İdris Turşak, iddiaya göre bir gün önceki kumar organizasyonu nedeniyle tartıştı. Beşokun tokat atması üzerine Turşak, silahıyla Esat Beşoku kafasından, Yasin Coşkunu da kolundan vurdu. Taraflar arasında çıkan çatışmada İdris Turşak da vurularak öldürüldü. Kafede oturan Sinan Tamtürk de eline isabet eden kurşunla yaralandı. Yaralanan Esat Beşok 17 gün sonra yaşamını yitirdi.
     Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, Yasin Coşkun, Halil Emre, Hakan Ulubel, İsmet Ertürk Tarı ve hakkında yakalama kararı bulunan Hüseyin Seven için kasten insan öldürme, kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde silahla kasten yaralama ve ruhsatsız tabanca taşıma suçlarından müebbet ve 12şer yıl hapis cezası istemiyle ağır ceza mahkemesinde dava açmıştı.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Tolga Albay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Alsancaktaki silahlı kavga Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER