Alternatif pazar arayışı

Alternatif pazar arayışı -DİAD Başkanı Erdem Aydın: İş dünyası olarak krizlerden minimun düzeyde etkilenmemiz için kendimize alternatif pazarlar bulmamız gerekiyor


DENİZLİ (A.A) - Denizli İşadamları Derneği (DİAD) Başkanı Erdem Aydın, dünyanın birçok ülkesinde ekonomik krizler yaşandığına dikkat çekerek, İş dünyası olarak krizlerden minimun düzeyde etkilenmemiz için kendimize alternatif pazarlar bulmamız gerekiyor. Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü programı, yeni pazarlara açılmak ve yeni müşteriler bulmak için iyi bir fırsattı dedi.
     Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonunun (TUSKON), Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) desteğiyle düzenlediği Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2012 programında 130 ülkeden bin 470 ve Türkiyeden ise bin 200 iş insanının iş anlaşmaları gerçekleştirdiğini belirtti.
     Dünya Ticaret Köprüsü programına DİADlı işadamlarının da katılarak ikili iş görüşmelerine imza attığını ifade eden Aydın, TUSKONun bu büyük organizasyonu, Türkiye ve Türk ekonomisi için çok büyük önem arz ediyor. Yurtdışından gelen binlerce iş adamını Türk iş adamlarıyla buluşturarak hem ticari faaliyetlerinin geliştirilmesini sağlıyor hem de iş adamlarımızın ufuklarını büyüterek, ticari ilişkilerin yanında farklı ülke insanları arasındaki iletişimi güçlendiriyor.
     Programa, Denizlinin önde gelen tekstil, kablo, mermer, raf sektörlerinden işadamlarının katıldığını bildiren Aydın, Dünyanın birçok ülkesinde ekonomik krizler yaşanıyor, iş dünyası olarak krizlerden minimun düzeyde etkilenmemiz için kendimize alternatif pazarlar bulmamız gerekiyor. Bu program, yeni pazarlara açılmak ve yeni müşteriler bulmak için iyi bir fırsattı, umarım iş adamlarımız bu fırsatı iyi değerlendirmişlerdir.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Tolga Albay
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Alternatif pazar arayışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER