Amasraya Ramazan Bayramı ilgisi

Amasraya Ramazan Bayramı ilgisi -İlçede bayram öncesi otel ve pansiyonların tamamı doldu


BARTIN (A.A) - Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ünlü Bartının Amasra ilçesinde Ramazan Bayramı öncesi otel ve pansiyonların tamamı doldu.
     Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayı öncesinde büyük bir yoğunluk yaşayan ilçeye, Ramazan Bayramında da turistlerin büyük rağbet gösterdiğini söyledi.
     Ev pansiyonculuğuna önem verdiklerini, vatandaşların da turistlere konutlarını açarak gelir elde etmeyi benimsediğini ifade eden Timur, şöyle konuştu:
     Tatil için 3 bin yatak kapasiteli otel ve pansiyonların tamamı rezervasyonlarla doldu. Tatilcilerin Amasraya ilgisi her geçen gün artıyor. Tarihi eserlerinin yanı sıra yeşilin her tonunu denizin mavisiyle bütünleştiren doğası, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Konaklama talebini karşılamak için vatandaşların konutlarını kullanıyoruz. Halkımızın çoğu da evlerini turistlere açtı. Umduğumuzdan fazla bir talep var. Belediye olarak bayram tatili için gerekli tedbirlerimizi aldık. Şimdilik 30-40 bin turist geleceğini umuyoruz ama havaların da güzel olmasıyla bu sayı 50-60 bine çıkabilir.
     Timur, gelecek turist sayısının 30 binde kalmasını istediğini belirterek, ilçenin kapasitenin bu olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Selim Bostancı/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Amasraya Ramazan Bayramı ilgisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER