Amasra Belediye Başkanı Timur:

Amasra Belediye Başkanı Timur: -Atılay Denizaltısı şehitleri adına yapılan çeşme ve havuzun yıkılması Amasra halkını rencide edecektir


BARTIN (A.A) - Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, Atılay Denizaltısı şehitleri adına yapılan çeşme ve havuzun yıkılması Amasra halkını rencide edecektir dedi.
     Timur, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1942de Çanakkale Mortu Koyunda batan Türk hücum denizaltısında 38 denizcinin hayatını kaybettiğini, sadece Amasralı Ahmet Bağdat adlı bir erin kurtulabildiğini hatırlattı.
     Belediye olarak 2010da Atılay şehitleri adına İskele Caddesinde çeşme ve havuz yaptırdıklarını belirten Timur, şöyle konuştu:
     Amasra Müze Müdürlüğünün raporu ve Karabük Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü kararıyla çeşmenin arkeolojik SİT alanında olması nedeniyle yıkılması istenmiştir. Biz de konuyla ilgili Danıştaya dava açtık. Yıkım kararının çıkmasının ardından halkımızı bilgilendirmek için yıkılma sebebinin yazılı olduğu bir tabela astık. Bu tabela ilçemize gelen Kültür ve Turizm Bakanlığından bir yetkilinin dikkatini çekmiş ve kendisi müze müdürlüğünü arayarak konuyla ilgili bilgi istemiş. Geçen hafta Amasra Kaymakamlığından bize gelen yazıda, tabelada yer alan ifadelerin Amasra Müze Müdürlüğü ile Karabük Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünü rencide edici nitelikte olduğu ifade edildi. Biz de kaymakamlığın yazısına istinaden bu tabelayı buradan kaldıracağız. Atılay Denizaltısı şehitleri adına yapılan çeşme ve havuzun yıkılması Amasra halkını rencide edecektir. Çünkü, batan denizaltıdan kurtulan tek kişi Amasralıdır. Hem onun, hem de 38 şehidin adını yaşatmak ve onları yad etmek için yaptığımız bu havuzlu çeşme, ilçemizin tarihi dokusuna uygun olarak yapılmıştır. Şu anda yıkım için mahkeme kararını bekliyoruz.
    
     Muhabir: Selim Bostancı / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Amasra Belediye Başkanı Timur: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER